Įrenginys, kuris paverčia tavo ranką lietimui jautriu ekranu (Video)  (5)

Mokslininkai kuria naują informacijos įvesties įrenginį pavadinimu „Skinput“, kuris pavers vartotojo ranką lietimui jautriu ekranu, rašo Dailymail.co.uk.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Microsoft Research“ centro išradėjai ir Carnegie Mellon universiteto mokslininkai dirba kartu prie naujo įrenginio, kuris projektuoja kompiuterio vaizdą tiesiai ant naudotojo rankos. Jie sukombinavo nedidelį projektorių ir sensorius, žinančius, kokia rankos vieta yra liečiama. Mokslininkai demonstravo, kaip „Skinput“ gali būti naudojamas kontroliuoti garso įrenginius ar žaisti tokius paprastus žaidimus, kaip „Tetris“, skambinti telefonu ar naudoti paprastas programas. Projektui vadovaujantis išradėjas Chrisas Harrisonas iš Carnegie Mellon universiteto sakė: „Šis įrenginys tai ateitis. Jei projektas judės į priekį, tokius įrenginius naudosime po penkerių metų“.

Skirtingos odos vietos yra akustiškai skirtingos dėl skirtingo kaulų tankio. Mokslininkų komanda naudojo specialią programą, kuri pritaikė garso dažnį specifinėms odos vietoms. Perduoti komandas į kompiuterį ar „iPhone“, įrenginys naudoja belaidį interneto ryšį. Šiuo metu akustinis detektorius gali surasti penkias skirtingas akustines lokacijas ant žmogaus rankų. Jo tikslumas 95,5 procentų ir jis yra daug tikslesnis nei bet kuris šiuolaikinis lietimui jautrus ekranas.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)