[Žinios trumpai] Vašingtone preasidėjo slaptos derybos – skelbiama įspūdinga žinia apie F-16  ()

Vašingtonas yra pasiryžęs perduoti kovinius lėktuvus F-16 Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms kovoti su Rusijos įsibrovėliais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina laukia aviacijos iš savo partnerių, siekdama uždaryti dangų nuo priešo raketų ir įgyti pranašumą ore prieš rusų okupantus. Tiek Pentagonas, tiek aukščiausia Amerikos vadovybė pasisakė už naikintuvų tiekimą Kyjivui.

JAV karo lakūnas Jeffrey'us Fischeris paskelbė, kad reikia kuo greičiau į Ukrainą perkelti modernius kovinius lėktuvus ir papasakojo, kaip tai paveiks Kremliaus pradėto karo eigą. Oficialūs sprendimai dar nepaskelbti, tačiau žiniasklaida sužinojo, jog šis Ukrainos prašymas svarstomas paskutiniame patvirtinimo etape.

Youtube sprogdinantis ir lietuvių puikiai vertinamas! Štai ką sugeba 5in1 robotas iš „Xiaomi“ ekosistemos (Video, „Roidmi EVA“)
5948 3

„ROIDMI EVA“ yra „Xiaomi“ ekosistemos kompanijos produktas, sulaukęs stulbinamo dėmesio ir sėkmės. Ir dabar šis neregėtų galimybių įrenginys už specialią kainą.

Išsamiau

Kaip rašo „Financial Times“, remdamasis šaltiniais Vašingtone, JAV gali perduoti Ukrainai modernius kovinius naikintuvus F-16 arba leisti juos reeksportuoti trečiosioms šalims. JAV pareigūnai pripažįsta, kad greičiausiai suteiks Kyjivui „pažangesnės oro galios, užsitęsus karui arba bent jau duos žalią šviesą F-16 pervežimui iš kitų šalių“.

 

Lėktuvų tiekimo klausimas yra „ne mažiau svarbus“ nei amunicijos tiekimo Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms klausimas. Kaip pabrėžiama leidinyje, kovinės aviacijos aprūpinimo klausimas buvo svarstomas vasario 14 dieną Briuselyje vyksiančiame NATO gynybos ministrų susitikime „Ramšteino formatu“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(76)
(1)
(75)

Komentarai ()