Papildytoji virtuali realybė: dar nepažintos informacinių technologijų galimybės (Video)  (6)

Kas metais IT rinkoje prognozuojamos technologijų tendencijos bei prisimenami metiniai atradimai ar įvykiai: tai ir e-prekybos išpopuliarėjimas, socialinių tinklų bumas, dabar laukiamas elektroninių knygų proveržis bei 3D vaizdo populiarėjimas. Tačiau visa tai – jau senokai žinomų technologijų ir galimybių patogesnis pritaikymas, kitoks pateikimas. Vadinasi - tai radikaliai nekeičia mūsų įprasto pasaulio vaizdo. Ir kol kas panašu, jog daugiausia potencialo radikaliai pakeisti IT technologijų panaudojimo spektrą turi papildytoji virtuali realybė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kol kas ji vis dar programinio ir aparatinio tobulinimo stadijoje – tad ir praktinio pritaikymo pavyzdžių kol kas nėra daug, ir tie patys dažnai būna susiję su kompiuteriniais žaidimais ar naujais jų sukuriamais potyriais. Bet ši technologija savyje talpina nepalyginamai didesnį potencialą, kurį nesunkiai galima suprasti iš kelių žemiau pateiktų video siužetų.

Pirmiausia, papildytoji virtuali realybė pajėgi sujungti į vieną visumą iki šiol atskirtas virtualią ir realią erdvę. Tarkime, nuotolinių mokymų atveju mes galime parengti video medžiagą, prikelti nuotraukų, schemų ir patarimų, tačiau bestudijuojančiam tas žinias teks savarankiškai susieti su konkrečiu objektu – kaip ir senų senovėje, skaitant spausdintinę instrukciją. Gi papildytoji virtuali realybė fiziškai pasiekiamą daiktą sugeba „aprengti“ išorine informacija. Tai leidžia tikėti, jog ateityje po 10-15 metų dabartiniai laboratoriniai ar praktiniai darbai mokyklose ar kitose įstaigose bus atliekami visiškai kitaip – panašiai kaip šio BMW remontas:

Žinoma, papildytoji virtuali realybė tinka nebūtinai tik mokymui – tarkim, renkatės drabužius elektroninėje parduotuvėje. Kaip sužinoti, ar jie jums tiks ir kaip jūs su jais atrodysit? Tam irgi puikiai tinka ši technologija – nors kol kas ji dar primityvi, bet galimybės akivaizdžios:

Taigi, papildytoji virtuali realybė ateityje atvers daugybę galimybių – kaip populiarėjantis internetas sukūrė atskirą verslo nišą, kurioje dirba dizaineriai, programuotojai, administratoriai, technikai ir kiti darbuotojai, taip ir šiai technologijai neišvengiamai populiarėjant didės ją išmanančių specialistų poreikis. Tad jei planuojate perspektyvius ateities verslus IT srityje, nepamirškite papildytosios virtualios realybės galimybių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)