Vadim Volovoj. Naujoji Rusijos karinė doktrina

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Arns 2010-03-24 07:36
ne išsisėmiau, o situacija gana reali, matome kokių nuolaidų gauna H.Chavesas, A.Lukašenka ir kt ginkluotei, tai daug palankesnės sąlygos negu JAV suteikiamos, žinant jog nebandoma prakišti neretai ant nurašymo ribos stovinti ginkluotė Be to, jūs visiškai nesigaudote kas rašoma, net teorinis pasvarstymas, jūms yra, hmm aukščiau jūsų suvokimo ribos
gabus 2010-03-24 07:52
O jei atskirstų marsiečiai ir mums siūlytų saldainių? Iš Rusijos pusės niekada nebuvo pagarbos nei mums, nei kitiems artimiems kaimynams. Kad būtų kažkokia "draugystė", pirmas žingsnis iš Rusijos pusės turėtų būti Lietuvos okupacijos, bei keletos kitų nusikaltimų pripažinimas.
enzim 2010-03-24 09:24
Net stebiuosi Arns ir lightfire, kad jūsų iki šiol moderatoriai net neperspėjo. Matau esat protingi vyrai ir dėl kai kurių jūsų asmeniškumų jums patiems ,manau, gėda. Aš linkęs diskutuojant pasvarstyti, taip sakant, ištemti tas malonias bendravimo akimirkas. Jūsgi varot blicą, bet šachmatai pas jus perauga į boksą( juokiausi iš jūsų kai kurių argumentų pivą susiėmęs).Jūs sergat sena lietuviška liga: priešingos nuomonės asmuo yra jūsų priešas ir jį reik sunaikint. Atsitokėkit, su kuo diskutuosit, kai sunsikinsit oponentus? Dabar apmąstymams istorija iš gyvenimo. Tai įvyko sovietų karo Afganistane metu. Vienas mano draugas, operacijos prieš vieną pasipriešinimo lyderių metu išgelbėjo karininką. Išgelbėtasis pasirodė esąs lenkas. Tuo metu Varšuvos sutarties bloko narių įvairios paskirties spec. pajėgos ,,keldavo kvalifikaciją" afgane. Taigi vaikinai susidraugavo. Neilgai trukus, abiejų Tėvynės tapo laisvos , benravimas dar palengvėjo. Lenkas tapo aukštu žvalgybos šulu. Na ir prieš antrąjį Bušo karą prieš Iraką, Lenkijos vyriausybė davė savo žvalgybos padaliniui pateikti situacijos analizę. Žvalgai pasakė, kad nieko panašaus, ką Amerikiečiai pateikia JTO kaip faktus jie nestebi ir apskritai po Kuveito kompanijos sankcijų prieš Iraką, pastarojo nerimą keliantys projektai apmirę. Truputį išsiplėsiu. Jeigu jūs nesidomėję žvalgybų istorija ir jums šypseną kelia toks terminas kaip Lenkijos žvalgyba, nusiraminkit šypsena tik jūsų išankstinės nuomonės ir istorijos nežinojimo pasekmė. Artimųjų Rytų regione lenkai turi gerą įdirbį dar nuo tarpukario laikų, karo metu ten gerai prasisuko generolo Anderso žvalgyba, Irano- Irako karo metu lenkų teikiamą informaciją gerai vertino rusai. Be to sovietmečiu, vieninteliam lenkam sovietai leido turėti savo tautinę žvalgų akademiją ir ruošti savo kadrus. Lenkų tuometinė vyriausybė , perskaičius ataskaitą, ją gražino atgal žvalgybai ir pasakė, kad būtų skubiai pateikta,, tikra" ataskaita ir ji sutaptų su amerikietiška, kas nesutiks, tas tegu ruošiasi į pensiją. Na tas karininkas ir išėjo į pensiją. Nenoriu čia primetinėti savo moralo, kiekviens jį sau susikursit patys. Tačiau šiais globalios išteklių krizės laikais mes esam tik smiltelė gigantų priešpriešos kontakto zonoj. Kaip mums lavyruot, kad išlikt ateities grėsmių akivaizdoj ?Kaip mums tap stipriem ir kuo stipriem, kad galėtume atsispirti laiko išūkiam? Aš suprantu jus abu Arns ir lightfire, tačiau prisiminkite, ką pasakė viens britų klasikas: Britanija neturi nei pastovių draugų nei pastovių priešų, Britanija turi tik nuolatinius interesus.
R2D2 2010-03-24 10:15
Hmmm... enzim apramino aistras, sakyčiau
rob 2010-03-24 10:32
Nu neliudekit visi gal sugrys RUSAI in lietuvu ir bus tvarka, bus ir armija, ir mokyklos padoresnes, ir bus patriotizmas didesnis ir geresni maista valgysim. Tik nereikia svaigti kad RUSIJOS FEDERACIJOJE dar akmens amzius ir ,kad tik Piterije ir Maskvoje galima gyventi, einat net i rusijos giluma geriau zmones gyvena nei LT. Taip kad laikas parodys, Rusai tikrai nenusileis storasikniams amerikosams, o jeigu pralaimes, tai nepergyvenkit amerikieciu akimis ziurint mes visi rusai. RUSAI sugrys.... soon
lightfire 2010-03-24 10:41
^^^^ Siūlyčiau moderatoriams rimtai pagalvoti, kaip elgtis su šituo 5-kolonos troliu. Užsiima akivaizdžiomis provokacijomis, svaigsta apie Rusijos grįžimą ir pan. Tai ne šiaip laisva nuomonė, o užsuktas varžtelis (dėl smagumo, dėl atidirbinėjimo ar dar dėl ko, bet skirtas provokuoti)
špokas 2010-03-24 13:29
Analog 2010-03-24 14:32
Metas apabaigt šitą diskusiją, vistiek tu liksi prie savo nuomonės, o aš - prie savo. Tiek metų mus lenkė, bet nepalaužė! O komentarai internete vistiek realios naudos niekam neduos.
rob 2010-03-25 12:47
Demokratineje visuomeneje vyrauja laisve zodziui kalbai, paziuroms. Aisku jeigu kazkas nesupranta humoro tai reiktu tiesiog vienam pabuti namie ir atsiriboti ilgam laikui nuo isorines informacijos gresmes, bet jeigu zmogus supranta humora, ir moka atsirinkti informacija tai gali laisvai megautis informacijos srautu informaciniuose portaluose.