„The Economist” skelbia Rusijos tankų katastrofą: nuo -150 iki +90 per mėnesį  ()

Vienu metu SSRS per mėnesį pagamindavo daugiau nei 1000 tankų. Dabar visos Rusijos Federacijos gamyklos gali pagaminti ir restauruoti jų apie 90, o mėnesiniai nuostoliai – apie 150 transporto priemonių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacija patyrė didžiulius šarvuotų mašinų nuostolius, kurių suma siekia virš 1700 vnt. Šalies pramonė nepajėgi jų kompensuoti. Apie tai praneša „The Economist".

Antrojo pasaulinio karo metais Vokietija fenomenaliu greičiu naikino sovietų tankus. Kovų metu buvo sunaikinta 80 000 vienetų, tačiau SSRS pramonė leido užbaigti karą turint daugiau tankų, nei buvo karo veiksmų pradžioje.

Tačiau šiuolaikiniai šarvuočiai yra daug sudėtingesni ir brangesni, todėl jų naudojama daug mažiau. Viso masto invazijos metu Rusijos Federacija, kaip ir Sovietų Sąjunga, prarado daugybę tankų. Ukrainos generalinio štabo duomenimis, jų buvo sunaikinta daugiau nei 3250. Tinklaraštis „Oryx" užfiksavo per 1700 vienetų sunaikinimą, o Tarptautinis karo studijų institutas mano, kad Rusijos Federacija neteko maždaug pusės viso tankų T-72 parko.

Teigiama, kad Rusijos tankai nesuteikia Rusijos Federacijai pranašumo puolimui prieš Ukrainos ginkluotąsias pajėgas. Agresoriai negali įvykdyti didelio masto puolimo be pakankamos šarvuočių paramos. Pastarosiomis savaitėmis Ukraina gavo Vakarų partnerių pagrindinius kovinius tankus.

Ar Rusijos Federacija sugebės kompensuoti prarastus tankus?

 

Tankai naudoja įvairius įrenginius, tokius kaip naktinio matymo įranga, balistiniai kompiuteriai ir daugelis kitų. Dėl to tankai tampa grėsmingesniu ginklu, bet sumažėja jų gamybos greitis. Rusijos Federacijoje liko tik viena tankų gamykla – „Uralvagonzavod", kuri buvo pastatyta dar 1930-aisiais. Dėl didelių skolų įmonės modernizavimas yra sudėtingas. Gamykla per mėnesį gali pagaminti tik 20 tankų, o RF ginkluotųjų pajėgų poreikis yra 10 kartų didesnis.

Todėl Rusijos Federacija pradėjo išleisti iš saugyklų senesnius tankus - T-72B, T-62 ir kitus.

Rusija kas mėnesį praranda apie 150 tankų, remiantis „Oryx" duomenimis, o kartu su visais pajėgumais pajėgi pagaminti ir restauruoti tik 90 transporto priemonių. Padidinti gamybą sunku dėl sankcijų. Rusijos Federacija karinėje įrangoje netgi pradėjo naudoti lustus iš indaplovių ir šaldytuvų.

 

Kartu leidinys pažymi, kad situacija Vakaruose ir Ukrainoje taip pat nėra pati geriausia. Charkivo šarvuočių gamykla sunaikinta. JAV gali pagaminti 15 tankų per mėnesį, o kitose Vakarų šalyse padėtis tokia pati arba dar blogesnė. Todėl Ukrainai duodama daugiau sovietinių šarvuočių nei vakarietiškų.

„The Economist" rašo, kad vykstantis karas lems tai, jog Rusijos Federacijos tankų parkas tik mažės, nepaisant bandymų padidinti gamybą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(65)
(0)
(65)

Komentarai ()