„Kiekviena valanda yra kaip pragaras“. Skelbiamas košmaras Ukrainoje  ()

Pastarosiomis dienomis fronto linija netoli Bachmuto šiek tiek stabilizavosi, tačiau Ukrainos pajėgoms tai padaryti sekasi sunkiai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai „Kijevo 24“ eteryje sakė Nacionalinės gvardijos 4-osios brigados bataliono „Svoboda“ vado pavaduotojas Volodymyras Nazarenka.

„Bachmute kiekviena valanda yra kaip pragaras. Deja, į šiaurės vakarus nuo Bachmuto priešas patyrė sėkmę – prieš savaitę, prieš pusantros, prieš dvi savaites. Ir dabar priešas bando rasti silpną vietą, vykdyti psichologinio bauginimo operacijas, tačiau Ukrainos kariai yra atsparūs ir duoda gerą atkirtį. Ir per pastarąsias kelias dienas fronto linija labai didelėmis, itin didelėmis pastangomis, tam tikra prasme nepajudėjo, t. y. stabilizavosi“, - sakė Nazarenka.

Kariškis pažymėjo, kad pietų kryptimi nuo Bachmuto – ties Ivanovskoje ir greitkeliu Konstantinovka – Bachmutas – teritorijas kontroliuoja Ukrainos kariai. Jis pabrėžė, kad tai daroma itin didelėmis pastangomis, taip pat priminė, kad situacija gali labai greitai pasikeisti.

 

Vakare vykusiame Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo apibendrinime teigta, kad rusai ir toliau vykdo nesėkmingus puolimus prie Bachmuto, Avdijivkos, Marinkos ir Vuhledaro Donecko srityje. Rusijos kariuomenės bandymai apsupti Bachmutą taip pat lieka nesėkmingi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(93)
(2)
(91)

Komentarai ()

Susijusios žymos: