[ŽT] Svarbu ne pats Bachmutas: pulkininkas skelbia gyvybiškai svarbias pozicijas Ukrainai (Video)  ()

Proveržis pro įtvirtintą teritoriją tarp Časiv Jaro ir Bachmuto atvers rusams kelią toliau eiti į Donecko sritį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų rezervo pulkininkas, karo lakūnas-instruktorius Romanas Svitanas interviu metu tiksliai paaiškino, kokias pozicijas Ukrainos kariams svarbu išlaikyti.

Anot jo, esmė yra ne kontroliuoti patį miestą, o iš tikrųjų atgrasyti priešą nuo tolimesnio veržimosi, nes tarp Časiv Jaro ir Bachmuto miestų besidriekianti įtvirtinta teritorija reiškia daugiau.

„Tai tandemas tarp Časiv Jaro ir Bachmuto – dviejų vienas kitą dengiančių garnizonų. Perėjimas už Časiv Jaro rusams atvers kelią Družkovkos, Kramatorsko ir Slavjansko kryptimis“, - aiškino karo ekspertas.

Romanas Svitanas pasiūlė, kad būtų galima nuspręsti palikti Bachmutą, vėliau išlaikant kalnagūbrį Časiv Jaro rajone, tačiau viskas priklausys nuo operatyvinės situacijos.

 

Jis taip pat atkreipė dėmesį į Ukrainos kovotojų didvyriškumą, kurie Bachmuto apylinkėse atlieka svarbiausią bet kurio karo užduotį – daro didžiausią žalą priešo kariuomenei, kuri šia kryptimi pasiuntė savo rinktines pajėgas.

„Vaikinai ten yra tikri herojai. Tačiau dėl tolesnio šio garnizono naudojimo sprendimą priims karinė vadovybė vietoje“, - pažymėjo ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(33)
(1)
(32)

Komentarai ()

Susijusios žymos: