Internetas tapo grėsme nykstančioms gyvūnų rūšims  (7)

Internetas tapo grėsme nykstančioms gyvūnų rūšims. Tokią išvadą padarė nykstančių gyvūnų rūšių tarptautinės prekybos susirinkimo dalyviai, rašo „BBC News“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tūkstančiai nykstančių rūšių gyvūnų reguliariai parduodami ir perkami internetu. Neteisėtos prekybos dalyviai naudoja interneto galimybes tam, kad išsaugoti anonimiškumą ir surasti didesnę realizacijos rinką.

Susirinkimo dalyviai pažymėjo, kad šiuo metu interneto aukcionuose galima įsigyti daugybę saugomų gyvūnų rūšių. Jų tarpe yra ir liūto jaunikliai. Taip pat internete galima įsigyti baltųjų lokių kailių. Ekspertai pripažino, kad populiariausia preke yra dramblio kaulai iš Afrikos.

Specialistai sutaria, kad nykstančių gyvūnų didžiausia realizacijos rinka yra JAV. Taip pat dalis nelegalių prekių keliauja į Europos šalis, Rusiją, Kiniją ir Australiją. Apskaičiuoti tikslias šios rinkos apimtis yra neįmanoma.

Buvo nagrinėjami ir kiti klausimai, susiję su retų rūšių gyvūnais. Susirinkimo dalyviams nepavyko prieiti bendros nuomonės dėl baltųjų lokių, mėlynųjų tunų ir retų koralų rūšių prekybos draudimo.

Gyvūnų gynėjai sutiko įvesti embargą retos salamandros rūšies (Neurergus kaiseri) prekybai, kurios paplitimo arealas yra 10 kvadratinių kilometrų plote Zagros kalnuose Irane. Šios rūšies populiacijos sumažėjimo priežastimi tapo prekyba internetu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (7)