Bendrovė „Think“ elektromobiliais tikisi pakeisti pasaulį (Video)  (26)

Po beveik 20 metų elektromobilių verslo, bendrovė „Think“ pagaliau pranešė esanti rimtai pasiruošusi pasaulio vartotojams pasiūlyti savo elektromobilius „City“. Per pastaruosius kelerius metus ši bendrovė patyrė nemažai išbandymų, tačiau panašu, kad gamtai draugiško transporto fanai Europoje ir Jungtinėse Valstijose jau labai greitai turės galimybę įsigyti kiek keistokos išvaizdos, tačiau itin funkcionalų elektromobilį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Elektromobilis „City“ kurį laiką buvo prieinamas Europos vartotojams. Tačiau vėliau bendrovė „Think“ bankrutavo, buvo išpirkta ir perkėlė savo gamybą iš Norvegijos į Suomiją. Europoje parduotame įmonės elektromobilyje įmontuota MES-DEA „Zebra“natrio baterija. Tai nėra pati naujausia technologija, tačiau ji pasiteisino ir atvedė įmonę „Think“ ten, kur ji yra dabar, rašo Green.autoblog.com.

„Keisti pasaulį – po vieną automobilį vienu metu“. Toks dabartinis bendrovės „Think“ šūkis, reiškiantis, kad visi dideli darbai prasideda nuo mažų darbelių. Bendrovė „Think“, 1999–2003 m. priklausiusi automobilių gamintojui „Ford“, šiuo metu Skandinavijos valstybėse parduoda elektromobilius „City“, taip pat pristato savo kūrinius Nyderlanduose, Austrijoje, Šveicarijoje ir Ispanijoje. „Think“ neabejoja, kad per ateinančius „metus ar dvejus“ šios valstybės taps mažmeninėmis rinkomis bendrovės elektromobiliams.

Pirmoji „City“ automobilių siunta Jungtines Valstijas pasieks dar šiais metais. Kuriuose tiksliai šios valstybės miestuose bus pardavinėjami minėti elektromobiliai, priklausys nuo to, kur aplinkai draugiškas transportas turės didžiausią vietinės valdžios palaikymą. Bendrovė tikisi, kad iki 2012 m. vidurio ji Jungtinėse Valstijose turės 20 pardavimo taškų, kurių ilgainiui dar padaugės.

Štai kaip savo veiklos plėtrą mato bendrovė „Think“:

  • 2008–2009 m.: pardavimai tik Skandinavijos šalyse.
  • 2009–2010 m.: demonstracinių elektromobilių pristatymas Europos valstybėse ir Jungtinėse Valstijose. Svarbiausios numatytos rinkos: Norvegija, Austrija, Šveicarija, Prancūzija ir Ispanija. „Think“ planuoja visose šiose valstybėse 2010 m. parduoti po 300–800 savo elektromobilių.
  • 2010–2011 m.: partnerystės su bendrovėmis „French Post“, „Autolieb“ ir „Movele“. Pardavimai vartotojams šalyse, kurių valdžios teikia subsidijas aplinkai draugiško transporto įsigijimui. Taip pat – plėtra JAV ir kitose šalyse – Vokietijoje, Didžiojoje Britanijoje, Airijoje, Belgijoje ir Izraelyje.
  • 2012–2013 m.: bendrovė „Think“ pristato savo naujos kartos „City“ elektromobilius.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Emobility
Emobility
(0)
(0)
(0)

Komentarai (26)

Susijusios žymos: