Triratis elektromobilis „Aptera 2e“ gali būti gaminamas Kinijoje (Video)  (5)

Bendrovės „Aptera Motors“ pranešimai apie nesėkmes gaminant savo kūrinį „2e“ ir įvairius kitus sunkumus, jau nieko nebestebina. Tačiau pastarieji įvykiai rodo, kad ši Jungtinių Valstijų bendrovė dar sykį rimtai pasiryžo išbandyti visas galimybes, kad galėtų pristatyti „2e“ pasauliui. „Automotive News China“ pranešė, kad „Aptera“ šalyje ieško partnerio, su kuriuo kartu galėtų gaminti „2e“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Teigiama, kad jei bendrovei išties pavyks susirasti partnerį Kinijoje ir su juo pasirašyti sutartį, elektra varomas triratis automobilis „Aptera 2e“ bus gaminamas ir parduodamas Kinijoje bei eksportuojamas į kitas užsienio valstybes. „Apteros“ viziją geriausiai apibūdina jos atstovo Paulo Wilburo komentaras „Automotive News China“.

„Susiradę partnerį Kinijoje, automobilius gamintumėme šioje šalyje ir siųstumėme juos į Jungtines Valstijas. Manome, kad Kinijos rinkai labiau tiktų keturduris automobilis, todėl planuojame, kad praėjus maždaug dvejiems metams po dvidurio „2e“ pristatymo vartotojams, sukursime ir keturdurį automobilį. Manau, pradėti gamybą Kinijoje nebūtų sudėtinga, nes didžioji dalis mūsų tiekėjų yra iš šios šalies“, – sakė P.Wilburas.

Bendrovė „Aptera Motors“ atsisakė įvardinti nors vieną automobilių gamintoją, kuriam potencialiai gali būti įdomu tapti bendrovės partneriu. Tačiau pažymėjo, kad derybos vyksta su trimis Kinijos automobilių gamintojais. Savo ruožtu Green.autoblog.com svarsto, kad viena vertus, „Aptera 2e“ gamyba Kinijoje sumažintų šio elektromobilio kainą, tačiau kita vertus, pirkėjai gali neigiamai įvertinti JAV bendrovės pasirinkimą gaminti svetur.

„Aptera 2e“ – tai triratis elektromobilis, kurio koncepciją sukūrė Kalifornijos valstijoje įsikūrusi bendrovė „Aptera Motors“. Bendrovė teigia, kad šis automobilis nuo 0 iki 100 km/h įsibėgės per mažiau nei 10 sekundžių ir galės išvystyti didesnį nei 137 km/h greitį. Daugiau elektromobilio techninių duomenų neskubama pateikti.

Bendrovė buvo pranešusi ir apie savo planus sukurti antrąjį modelį – hibridą „Aptera 2h“. Teigiama, kad šių modelių kainos svyruotų nuo 25 iki 40 tūkst. JAV dolerių (nuo 64 iki 102 tūkst. litų), priklausomai nuo automobilio modelio ir komplektacijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Emobility
Emobility
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)

Susijusios žymos: