Bus kalnai lavonų! „Wagner“ ir Rusijos generolai sugalvojo, kaip uždirbti pasakiškus turtus (Video)  ()

Daugiau žuvusiųjų – daugiau pinigų: žmogaus teisių aktyvistas atskleidė, kas ir kaip Rusijoje uždirba iš patrankų mėsos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Wagner“ ir kitose Rusijos struktūrose veikia schema, kuri leidžia generolams pasipelnyti iš didžiulių personalo nuostolių, interviu Julijai Latyninai pasakojo žmogaus teisių aktyvistas Vladimiras Osečkinas.

„Mus gąsdina patiriami nuostoliai, taip jų ir Bachmute. Tačiau jie niekada nekėlė siaubo Putinui, Prigožinui ar tiems, kurie yra su jais. Nes jie supranta, kad... kuo daugiau rusų žmonių ten žus, tuo daugiau Kremliaus generolai iš to uždirbs juodų kruvinų pinigų“, - sako Osečkinas.

Žmogaus teisių gynėjas primena, kad dešimtims tūkstančių kalinių iš kolonijų, kuriuos „Wagner“ siuntė į frontą, mirties atveju buvo pažadėta 5 mln. rublių kompensacija. Tačiau dažnai nėra kam gauti šių pinigų, ir jie atitenka pačiai kompanijai.

„Labai daug iš tų, kuriuos vežė iš kolonijų, griežto režimo, ypatingo režimo kolonijų – kalėjo antrą, trečią kartą. Nėra artimiausių giminaičių, daugelio tėvų nebėra. Jiems buvo 40, 50, 60 metų. Daugelis žmonų juos paliko, jie neturi paveldėtojų. Ir daugelis jų rašo: „Mano mirties atveju pinigai liks „Wagner“, - sako žmogaus teisių gynėjas.

Jis taip pat pastebi, kad „Wagner“ samdiniams duodami dokumentai, kuriuos jie pasirašo nesigilindami, o prireikus jų parašus vėliau galima labai lengvai suklastoti. Žmogaus teisių gynėjas mano, kad kai bus atliktas išsamus tyrimas dėl „Wagner“, visa tai prižiūrėjusių Federalinės bausmių vykdymo tarnybos ir FSB padalinių, „bus atskleistas monstriškas klastojimas ir turto pasisavinimas šiuo klausimu“.

 

„Labai daug artimųjų dabar negauna pinigų. Nes kai kuriems sako: „Jis juos užrašė ne tau, savo oficialiai žmonai, o kokiai nors savo meilužei“. Arba: „Tu su juo išsiskyrei, jis paliko tai kažkam kitam...“. Ten yra skylė tarp to, kas skiriama iš Rusijos biudžeto pagal įvairius punktus. Yra suma, kuri išmokama, kuri eina išmokoms mokėti, ir ta suma, kuri iš tikrųjų pasiekia gavėjus, yra daug mažesnė“, - priduria Osečkinas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(110)
(12)
(98)

Komentarai ()

Susijusios žymos: