Britų žvalgyba: Kremlius ieško „atpirkimo ožių“ – jau pradedamas „valymas“  ()

Aukščiausi Rusijos kariškiai laukia naujos atleidimo iš darbo bangos, nes Ukrainoje jiems nepavyko pasiekti savo tikslų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Procesas jau prasidėjo atleidus generolą Rustamą Muradovą.

Apie tai kalbama Didžiosios Britanijos gynybos ministerijos žvalgybos pranešime. Jau pradėti personalo valymai dėl nesėkmių fronte.

Remiantis rusų bendruomenių ir žiniasklaidos pranešimais, Rusijos gynybos ministerija atleido generolą pulkininką Rustamą Muradovą iš Rytų pajėgų grupės Ukrainoje vado pareigų. Būtent jis vadovavo Vugledaro „mėsos puolimui“ ir sulaukė kritikos, tiek iš kolegų, tiek iš karo korespondentų.

„Šiuo metu jis yra aukščiausias Rusijos kariškis, atleistas 2023 m., tačiau tikėtina, kad jų bus daugiau, nes Rusija ir toliau nepasiekia Donbase savo tikslų“, – nurodė britų žvalgyba.

Vasarį Ukrainos kariuomenė pranešė, kad Rusija įsakė okupantams iki 2023 metų kovo užgrobti Donbasą. Į jį buvo mestos didžiulės pajėgos.

Vugledaro kryptimi RF per šturmus patyrė triuškinantį pralaimėjimą - 155-oji Rusijos jūrų pėstininkų brigada buvo visiškai sumušta. Ten įvyko didžiausias Rusijos armijos tankų grupės pralaimėjimas.

 

Tuo tarpu Rusijos Federacijos bandymai užimti Bachmutą vis dar tęsiasi. Miestas laikosi, nors kovos jau vyksta centriniuose regionuose.

Amerikos žvalgybos teigimu, Rusijos vadovybė gali klysti dėl Ukrainos kariuomenės sugebėjimų. Okupantai ir toliau susidurs su daugybe problemų ir iki šių metų pabaigos negalės užimti Donbaso.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(25)
(1)
(24)

Komentarai ()

Susijusios žymos: