„Pirmą kartą tai mačiau! Bokštelis nuskriejo 70 metrų, o tanko korpusas subyrėjo į molekules“. Ukrainos karys tiesiog abstulbo, kas nutiko su T-72B3  ()

Ukrainos karys, vadinamas „Kuzma“, dirba su prieštankiniu ginklu „Javelin“ ir naikina priešo techniką Donecko srityje. Kovotojas papasakojo, kaip jam sekasi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Interviu su Ukrainos gynėju paskelbė žurnalistas Jurijus Butusovas. Vaizdo įraše „Kuzma“ pasakoja, kad sunaikinęs pirmą rusų tanką jis patyrė didžiulį emocijų antplūdį. Po to motyvacija naikinti įsibrovėlių techniką tik didėjo.

„Tai buvo 2017 m. modernizuotas T-72B3, jis vaidenosi vienoje iš anglies kasyklų, kurioje mūsų vaikinai apsigyveno ir tarnauja iki šiol netoli nuo Marijinkos. Iš jo nieko neliko. Bokštelis nuskrido apie 70 metrų nuo tanko, pirmą kartą tai mačiau. Matyt, jis buvo pilnas amunicijos, nes tankas paliko du į žemę įspaustus pėdsakus, o korpusas tiesiog subyrėjo į molekules“, - sakė „Kuzma“.

 

Dabar karys savo sąskaitoje turi 3 tankus, 2 pėstininkų kovos mašinas ir 1 transporterį MTLB. Dar viena rusų pėstininkų kovos mašina stebuklingai išgyveno po „Javelin“ smūgio ir sugebėjo pabėgti. Pasak kovotojo, po kiekvienos sunaikintos mašinos jis jaučia palengvėjimą, nes tai padeda išsaugoti Ukrainos gynėjų gyvybes.

(119)
(4)
(115)

Komentarai ()

Susijusios žymos: