Rytojaus televizoriai pagal „Intel“ (Video)  (6)

Bendrovė „Intel“ Kinijoje surengtoje konferencijoje „IDF 2010“ pristatė savo sukurtos „sumanios TV“ sistemos prototipą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak „Intel Architecture Group“ viceprezidento Davido Perlmutterio, bendrovė siekia, kad „sumanioji TV“, naudojanti integruotus naujiems televizoriams skirtus techninės ir programinės įrangos sprendimus, suteiktų TV žiūrovams visiškai naujas televizijos bei interneto turinio peržiūros galimybes ir siūlytų naujas interaktyvias paslaugas.

„IDF 2010“ metu „Intel“ demonstravo skystųjų kristalų televizorių su „Atom CE410“ procesoriumi. Jis pagamintas pagal 45 nm technologiją ir veikia iki 1,2 GHz dažniu. Procesorius gali aparatiškai spartinti didelės raiškos (iki 1080i) vaizdo iškodavimą ir 3D grafikos atvaizdavimą, skelbia „CNet.com“.

Prie kabelinės TV ir didelės spartos interneto linijos prijungtame televizoriuje taip pat įdiegtas buitinės elektronikos įrenginiams skirtas „SoC“ (system-on chip) lustas su specialia programine įranga.

Konferencijos dalyviai galėjo stebėti, kaip televizoriaus ekrane realiuoju laiku atvaizduojami dešimčių kabelinės TV ir IPTV programų „langai“. Neperjungdami kanalo žiūrovai galėjo „persukinėti“ ekrane naujienų suvestines, atlikti norimo turinio paiešką, naudotis kitomis integruotos televizijos ir interneto turinio galimybėmis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)