Internete atsirado naujas sukčiavimo būdas  (5)

Internete atsirado naujas sukčiavimo būdas, rašo „TorrentFreak“. Nusikaltėliai prisistato „ICPP Foundation“ bendrovės atstovais, kuri esą bendradarbiauja su autorinių teisių apsaugos organizacijomis, ir siūlo susimokėti „baudą“ už piratinio turinio atsisiuntimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sukčiai naudoja trojaną, kuris skenuoja sistemą ir ieško piratinių torrent failų. Po to naudotojams siūloma susimokėti 400 dolerių „baudą“ už ta, kad nebūtų keliama byla. „F-Secure“ specialistai pažymi, kad reikalavimas susimokėti baudą siunčiamas net tada, kai kietajame diske nėra torrent failų.

Trojanas verčia naudotojus pateikti savo vardą, adresą ir mokėjimo kortelės duomenis. Priešingu atveju „pažeidėjams“ grasinama teismais bei 250 tūkstančių dolerių bauda ir įkalinimu iki 5 metų.

Nusikaltėlių programa dažniausiai įsidiegia į IQManager aplankalą. Jame yra nuorodos į pažeidimo ataskaitą, o taip pat organizacijos tinklapis – tai turi įtikinti naudotojus kaltinimu rimtumu.

„F-Secure“ specialistų skambučiai nurodytais „ICPP Foundation“ tinklapyje telefonais liko be atsako. Pati interneto svetainė rašant šį straipsnį jau nebeveikė. „WHOIS“ duomenimis, pastarasis tinklapis priklauso „Apsaugotam somaliečių tinklui“, o serveris yra Moldavijoje.

Ekspertams pavyko išsiaiškinti, kad šioje sukčiavimo schemoje naudojami tokie patys kontaktiniai duomenys, kokie anksčiau buvo nurodyti trojano „Zeus“ ir kirmino „Koobface“ schemose.

Tikėtina, jog tokių sukčiavimų atvejų daugės. Tuo labiau, jog ne tik plačiajame pasaulyje pasitaikantys reiškiniai - tokie sukčiavimo būdai išbandomi jau ir Lietuvoje. Štai šį rudenį „Linkomanijos“ piratavimo skandalu suskubo pasinaudoti ir sukčiai. Policijos pareigūnai gavo žinių, kad kai kurie interneto vartotojai gavo pranešimus (dažniausiai „Skype“ programa), kuriuos nurodo pasirašanti LATGA-A. Juose teigiama, kad į „juodąjį sąrašą“ pakliuvę internautai gali įsigyti legalią „Microsoft Windows“ operacinę sistemą – taip išvengs atsakomybės už gresiantį piratavimą. Už „legalizavimą“ sukčiai prašo įsigyti mokėjimo kortelių papildymo kodų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)