„Google“ pradeda spausdinimo „debesyje“ projektą (Video)  (17)

Bendrovė „Google“ ruošiasi pasiūlyti interneto vartotojams „Google Cloud Print“ paslaugą, kuri suteiks galimybę internetu spausdinti iš bet kokio įrenginio ir programinės aplinkos į bet kokį vartotojo nurodytą spausdintuvą, skelbia „TechCrunch.com“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai reiškia, kad, naudojant „Google“ „debesį“ – nuotolinių serverių masyvus – kompiuteris ar mobilusis telefonas internetu kreipsis į „Google Cloud Print“, kuri pateiks konkrečias instrukcijas vartotojo nurodytam spausdintuvui. Spausdinant tokiu būdu esą nereikės diegti papildomų tvarkyklių.

„Google“ tikisi, kad ateityje spausdintuvų gamintojai įdiegs naujus atviruosius standartus, tinkamus naudoti spausdinimui „debesyje“, o nauji spausdintuvų modeliai internetu galės „prisijungti“ prie bet kokio įrenginio.

Kad „Google Cloud Print“ galėtų veikti su šiuo metu naudojamais spausdintuvais, reikės papildomos programinės įrangos, kuri būtų diegiama arba kompiuteriuose, arba pačiuose spausdintuvuose. „Google“ praneša šiuo metu kurianti tokią „tarpininkavimo“ programinę įrangą „Windows“ aplinkai, o po to ateis „Linux“ ir „Mac OS X“ eilė.

„Google Cloud Print“ bus integruota į bendrovės kuriamą atvirąją operacinę sistemą „Google Chrome OS“, kurios funkcijos ir programos bus vykdomos interneto serveriuose. Skelbiama , kad ši internetinė OS turėtų būti užbaigta šių metų lapkričio arba gruodžio mėnesiais.

Šiame vaizdo siužete pristatomos „Google Chrome OS“ galimybės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (17)