Rusija žengė precedento neturintį žingsnį: Krymą ištiko panika  ()

Rusija rimtai baiminasi nuolatinių Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atakų Sevastopolio įlankoje, kurią ji bando apsaugoti precedento neturinčiomis priemonėmis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sevastopolyje įsibrovėliai nedelsdami miesto įlankoje įrengė šešis gynybos barjerus – Juodosios jūros laivyno bazėje, kuri nuo 2022 metų vasaros buvo nuolat atakuojama Ukrainos ginkluotųjų pajėgų.  

Pirmadienio vakarą Sevastopolį užpuolę jūrų dronai nepataikė į taikinius įlankos viduje, rašo OSINT analitikas H I Suttonas savo „Twitter“ paskyroje, praneša „Agency“.

Kaip pažymi analitikas, praėjusią naktį Ukrainos bepiločiai orlaiviai nepataikė į įlanką, tačiau kol kas tiksliai tvirtinti neįmanoma: ar bepiločius orlaivius sustabdė naujos gynybos sistemos arba Ukrainos vadovybė tiesiog pasirinko taikinius už uosto, atsižvelgdama į pastatytus barjerus. Pasak analitiko, Rusija pastaruoju metu dėjo „milžiniškas pastangas“, kad sustiprintų uosto apsaugą nuo tokių Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atakų. Privažiavimas prie Sevastopolio uosto dabar yra apsaugotas mažiausiai šešių sluoksnių fizinių barjerų, rašo H I Suttonas.

Maskva labai baiminasi dėl pagrindinės Juodosios jūros laivyno įlankos – akvatorijoje nuolatos patruliuoja kateriai ir ji stebima iš oro. Rusijos pajėgos prieš įėjimą į įlanką įrengė du sluoksnius plūduriuojančių tinklų, taip pat užblokavo dalį praėjimo, pastatydamos ten šešias baržas. Palydoviniai vaizdai rodo, kad baržos pasirodė nuo balandžio 3 iki 9 d., o nuo to laiko jų skaičius išaugo.

 

Pasak H I Suttono, išpuolis rodo, kad Rusija bus priversta ir toliau stiprinti bazių Kryme gynybą. OSINT analitikas Benjaminas Pitte taip pat sakė, kad pastarosiomis savaitėmis Rusijos laivai vis dažniau patruliuoja Kerčės sąsiaurio apylinkėse, taip pat sustiprino Krymo gynybą žemėje ir ore. Jis pastebi, kad dabar aplink Sevastopolį yra įrengtos kelios oro gynybos baterijos, kurios nuolat keičia buvimo vietą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(64)
(8)
(56)

Komentarai ()

Susijusios žymos: