JAV sraigtasparniai skraidys be pilotų (Video)  (5)

Jungtinių Valstijų Gynybos departamentas paskelbė nepilotuojamų orlaivių (UAV) programos plėtros planą artimiausiems 25 metams, pranešė „Defense News“. Jame numatyta didelę kariuomenei priklausančių sraigtasparnių dalį perdirbti į nepilotuojamus orlaivius, kuriuos prireikus galėtų valdyti pilotai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV kariuomenės vadovybės manymu, toks sraigtasparnių „perkvalifikavimas“ leistų sutaupyti daug lėšų.

Šiuo metu JAV kariuomenėje naudojami „H-64D Apache Longbow“, „CH-47F Chinook“ ir „UH-60M Blackhawk“ sraigtasparniai jau turi reikiamą techninę įrangą, kuri suteikia galimybę ateityje juos valdyti per atstumą. Pranešama, kad bendrovė „Sikorsky“ jau kuria sraigtasparnio „UH-60M“ modelį su įdiegta nuotolinio valdymo galimybe. Tikimasi, kad toks sraigtasparnis į orą pakils iki šių metų pabaigos.

Pentagono parengtame plane numatyta, kad naujieji UAV bus maksimaliai autonomiški – tiek, kiek leidžia turimos technologijos. Jie privalės savarankiškai skristi nurodytu maršrutu, automatiškai kilti ir leistis.

Tačiau „Defense News“ pabrėžia, kad nepilotuojami kariniai sraigtasparniai negalės būti apginkluoti – jie galės skraidinti sužeistuosius, veikti kaip transportiniai ir žvalgybiniai orlaiviai.

Per artimiausius 30 metų JAV kariuomenė planuoja padidinti nepilotuojamų sraigtasparnių skaičių 4 kartus, teigiama pranešime.

Šiame vaizdo siužete – pilotuojama „UH-60 Blackhawk“ versija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)