Reznikovas skelbia, kas nutiko su ATACMS raketomis  ()

Ukrainos gynybos ministro Oleksijaus Reznikovo teigimu, tokių ilgo nuotolio raketų pasaulyje nėra daug. Be to, Vašingtonas baiminasi, kad Kyjivas jomis smogtų ten, kur tai daryti būtų kvaila.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV neperduoda Ukrainai ilgojo nuotolio ATACMS raketų, nes jų pasaulyje nedaug, o Baltieji rūmai baiminasi, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos gali smogti Rusijos teritorijai, teigia Ukrainos gynybos ministras Oleksijus Reznikovas.

Jo teigimu, net jei JAV suteiks Ukrainai 1-2 tokias raketas, tai situacijos fronte nepakeis. Tiesa, HIMARS sistemos į Ukrainą irgi atkeliavo ne iš karto.

„Reikėjo parodyti, kad mūsų kariai moka jas rimtai ir teisingai naudoti. Parodė. Dabar turime pakankamai paleidimo raketų, plius „Mars II“, plius M270 MLRS, prancūzų LRU. Turime 4 sistemas, joms tiekiamos raketos“, – pažymėjo Reznikovas.

Ukrainos gynybos ministras taip pat pabrėžė, kad Vašingtonas vis dar baiminasi, kad Kyjivas peržengs „raudonąją liniją“ ir taikysis į Rusijos teritoriją. JAV tiekia ginklus Ukrainai, kad ši gintųsi savo teritorijoje. Jei amerikietiški ginklai bus panaudoti atakoms prieš Rusiją, tai gali išprovokuoti nenuspėjamą Putino reakciją.

 

ATACMS yra taktinė balistinė raketa, galinti nuskrieti iki 300 km. ATACMS raketas galima leisti iš M270 ir HIMARS sistemų, kurias Ukrainos ginkluotosios pajėgos jau turi.

(11)
(11)
(0)

Komentarai ()

Susijusios žymos: