[ŽT] Nušluota slapta karinė bazė, daugybė žuvusių: kas nutiko?  ()

Geros naujienos iš Zaporižios krypties: Ukraina smogė slaptai karinei bazei.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvo žinoma, kad ilgą laiką V. Putino kariuomenė į žuvininkystės teritoriją gabeno amuniciją ir kariškius. Ukrainos kariai nusprendė tuo pasinaudoti.

Gegužės 2 d., „RIA Melitopol“ „Telegram“ kanalo žurnalistai pranešė gerų naujienų iš Zaporižios krypties. Naktį iš balandžio 26 į 27 d. Ukraina smogė slaptai karinei bazei.

Majačkos kaimas yra Vasylivkos rajone. Puikiai dirbo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų žvalgyba, koordinates perdavusi  artileristams. Kaip paaiškėjo, žvalgyba  šioje srityje vyksta nuo 2022 metų rudens. Pirminiais duomenimis, slaptoje karinėje bazėje buvo iki 200 RF ginkluotųjų pajėgų karių ir amunicijos. Visoje pakrantėje priešas laikė savo artileriją, kad galėtų apšaudyti civilius Ukrainoje ir atremti Ukrainos kontrpuolimą.

Šaltinis praneša, kad informacija apie priešo nuostolius vis dar tikslinama. 

Tokmako ir Michailivkos okupantams artėjančios gegužės šventės nerūpėjo. Melitopolio meras Ivanas Fiodorovas pasakojo, kad apie 14.30 val., per „gegužės šventę“, į įsibrovėlių būstinę atkeliavo „sveikinimas“ iš Ukrainos ginkluotųjų pajėgų.

 

Buvo neramu ir Tokmake, kur smūgius patyrė geležinkelio depas ir degalinė.

Tuo tarpu Johnas Kirby teigė, kad nuo 2022 metų gruodžio iki 2023 metų balandžio užpuolikai Bachmute neteko iki 100 tūkstančių žmonių, iš kurių 20 tūkstančių pateko tiesiai į „Kobzono koncertą“ (žuvo - aut. pastaba).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(142)
(3)
(139)

Komentarai ()

Susijusios žymos: