„Gali būti galingas smūgis Kyjivui“. Ekspertai sunerimę, kas nutiko Kremliuje ir ką darys Putinas  ()

Politologas Volodymyras Fesenko mano, kad Rusija, ruošdama drono incidentą, galėjo siekti kelių tikslų. Be logiško didelio masto teroristinio išpuolio rengimo paaiškinimo, egzistuoja ir pasaulio dėmesio nukreipimo nuo karo nusikaltimų versija.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-05-04 „Gali būti galingas smūgis Kyjivui“. Ekspertai sunerimę, kas nutiko Kremliuje ir ką darys Putinas  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijos prezidentas Vladimiras Putinas gali siekti kelių tikslų vienu metu, surengdamas tariamą Ukrainos dronų ataką prieš Kremlių. Apie tai „Fokus“ pasakojo politologas Volodymyras Fesenko.

Eksperto teigimu, yra kelios pagrindinės priežastys, kodėl Rusijai reikia šou su dronais Maskvoje:

  • Pretekstas Kijevo puolimui;
  • Pretekstas didelio masto teroristiniam išpuoliui prieš civilius objektus Ukrainoje;
  • nukreipti pasaulio dėmesį nuo savo karo nusikaltimų;
  • Sukurti formalią priežastį atšaukti gegužės 9 d. paradą, dalyvaujant Putinui;
  • Išgąsdinti Rusijos Federacijos piliečius ir sustiprinti mobilizacines priemones.

„Pirmoji versija, kurią palaiko daugelis ekspertų ne tik Ukrainoje, bet ir užsienyje, yra preteksto provokacijai Ukrainos viduje sukūrimas, būtent atakai Kijeve arba teroristiniams aktams mūsų šalies teritorijoje“, – komentuoja Fesenko.

Jis taip pat mano, kad tokiu būdu Kremlius gali nukreipti dėmesį nuo neseniai įvykdytų išpuolių prieš civilius objektus, įskaitant namus Umane ir Dnipre.

Putinas nori atšaukti gegužės 9-osios paradą

Kita galima atakų prieš Kremlių priežastis – Putinas bando atšaukti gegužės 9-osios Pergalės dienos minėjimą Maskvoje.

„Manau, kad Putino paranoja išaugo iki tokio lygio, kad jis bijo dalyvauti masiniuose renginiuose, bijo, kad parado metu gali būti bandoma jį nužudyti“, – komentuoja politologas.

 

Fesenko primena, kad trečiasis Egipto prezidentas Anvaras Sadatas buvo nužudytas 1981 metų spalį per karinį paradą. Ir tai gali būti nuolatinis priminimas Putinui, kad jis gali tapti ir snaiperio taikiniu.

Daugelyje Rusijos Federacijos miestų, taip pat okupuotose Ukrainos teritorijose gegužės 9-osios renginiai jau buvo atšaukti, tačiau Maskvoje žengti tokį žingsnį reikia formalios priežasties, pabrėžia ekspertas.

„Pažiūrėkime, jei bus atšaukti masiniai renginiai, kuriuose dalyvauja Putinas, tai reikš, kad ataka buvo būtina būtent dėl ​​šios priežasties“, – priduria Fesenko.

Ataka kaip būdas sustiprinti mobilizacijos priemones

Ekspertas neatmeta, kad tokiu būdu norima sustiprinti mobilizacijos priemones Rusijoje.

 

„Kam dar to reikia? Norint išgąsdinti pačius rusus, sukurti pavojaus atmosferą ir paleisti raginimą telktis aplink Putiną. Taip gyventojai bus dar labiau pavaldūs Kremliui“, – įsitikinęs politologas.

Nors tokios atakos Maskvoje pasekmės gali būti dviprasmiškos.

„Tokius dalykus iš tikrųjų sunku suvaldyti psichologiškai, bet tam tikrų priemonių šia kryptimi jau imtasi – ta pati įtvirtinimų statyba įvairiuose Rusijos regionuose, gąsdinimas, kad ukrainiečiai įvykdo teroro aktus Rusijos Federacijoje ir pan. Putinas bando savo „SVO“ paversti nauju „nacionaliniu karu“. O tam reikia jausmo, kad Rusijos teritorijoje jau vyksta karo veiksmai“, – sako ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(20)
(1)
(19)

Komentarai ()