Zalužnas: „Įveikti Rusiją buvo galima tik pasitelkus vieną gudrybę. Ir tai suveikė.“  ()

Zalužnas papasakojo apie gudrybę, kuri turėjo suveikti, kai Rusija dominavo Ukrainoje visais klausimais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karui prieš Ukrainą Rusija ruošėsi ne vienerius metus. Nenuostabu, kad už Ukrainą dešimtis kartų didesnė šalis turėjo gerokai daugiau technikos. Taigi, jai buvo galima pasipriešinti tik klasta.

O apie ją dokumentiniame filme „Metai. Užkulisiai. Generolas“ Valerijus Zalužnas pasakojo Dmitrijui Komarovui. Jis įvardijo vienintelį būdą, kuriuo rėmėsi Ukraina, praneša „24 kanalas“.

Pasak Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiojo vado, Ukrainos kariuomenė sugebėjo rasti vienintelę gudrybę, kuri leido jai pasipriešinti Rusijos kariuomenei, gerokai kiekybiškai lenkiančiai ukrainiečių kariuomenę. Ją iškristalizavo atlikę pratybas ir strateginius skaičiavimus.

„Ši gudrybė buvo tokia, kad per kuo trumpesnį laiką turėjome priešui padaryti kuo daugiau nuostolių, jam taip nuleisti kraują, kad jis atsisakytų tolesnių veiksmų didesnėje Ukrainos teritorijoje. Ir tai suveikė“, - pažymėjo jis.

 

Valerijus Zalužnas pažymėjo, kad šiuo atveju netgi reikėjo paaukoti tam tikras Ukrainos teritorijos dalis. Viskas tam, kad būtų galima ištraukti priešą, atitraukti jo užnugarį ir rezervus. O tada, kai priešo technika sustodavo ir laukdavo degalų papildymo, ją sudegindavo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(231)
(8)
(223)

Komentarai ()

Susijusios žymos: