Rusija turi tikslą. Skelbiama, kodėl kuriamos klastotės apie Zalužno žūtį  ()

Rusija aktyviai platina klastotes apie tariamą daugelio Ukrainos vadų žūtį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per pastarąsias dvi savaites Rusija aktyviai platina klastotes apie tariamą daugelio Ukrainos vadų, įskaitant Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiąjį vadą Valerijų Zalužną, žūtį. Ši dezinformacija gali turėti keletą paaiškinimų, teletono eteryje sakė gynybos viceministrė Hanna Maliar.

„Per pastarąsias dvi savaites matėme tris tokias naujienas: apie Ihorį Tanciurą (Rusijos Federacijos pajėgų vadas), apie generolą Syrskį (sausumos pajėgų ir Rytų fronto vadas) ir apie Zalužną. Viena vertus, tai gali būti suvokiama kaip klastotė, nes nėra problemų, galima paskambinti ir įsitikinti, kad viskas gerai ir žmogus gyvas“, – pažymėjo Maliar.

Kita vertus, ji pataria į šią problemą pažvelgti giliau. „Tai nėra tik klastotė. Labai dažnai tai falstartas – kai jie jau kažką suplanavo, jie jau turi tam tikrus tikslus ir tik iš anksto praneša rezultatus, galbūt norėdami pranešti „kad atsiskaitytų tiems, kas viršuje“ ar tiesiog paanalizuoti mus“, -  pasakė Maliar.

 

Tuo pačiu Gynybos ministerija neabejoja, kad priešas trokšta sunaikinti Ukrainos karinę-politinę vadovybę. „Mes jau kalbėjome apie pasikėsinimus į mūsų prezidentą, bet reikia suprasti, kad yra grėsmė ir mūsų karinei vadovybei. Jei kas nors mano, kad mūsų vadai sėdi kažkur saugioje vietoje – taip nėra, jiems visada kyla asmeninė grėsmė“, – atsakė Maliar.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(24)
(2)
(22)

Komentarai ()

Susijusios žymos: