„RapidShare“ neprivalės atsakyti už vartotojų piratavimą  (2)

Diuseldorfo (Vokietija) apeliacinis teismas nepritarė vietinio apylinkės teismo sprendimui, kuriame bendrovė „RapidShare“ laikoma atsakinga už jos serveriuose talpinamus failus. Nuo šiol tinklalapio administracija nebus atsakinga už vartotojų patalpintus autorines teises pažeidžiančius failus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Teismo sprendimas rodo, kad bandymai laikyti mūsų verslo modelį neteisėtu nebuvo sėkmingi“, - sakė „RapidShare“ įkūrėjas Kristianas Šmitas interviu „TorrentFreak“.

Teismas nenusprendė, kaip kovoti su „RapidShare“ talpinamais piratiniais failais. Jis pažymėjo, jog filtracija pagal raktažodžius nebus efektyvi, kadangi tokiu atveju gali būti užblokuoti ir legalus failai. Dėl panašių priežasčių negalimas ir tam tikrų įkeliamų failų formatų automatinis blokavimas, pavyzdžiui, .rar. Failų filtracija „rankiniu“ būdu taip pat neįmanoma, nes „RapidShare“ neturi pakankamo moderatorių kiekio.

Ankščiau „RapidShare“ naudotojai jau buvo baudžiami už piratavimą. Vasarį Lenkijos policija areštavo tris vieno forumo administratorių už nuorodų į piratinį turinį saugojimą. Beje, du areštuotieji buvo nepilnamečiai. Kovą bendrovė pristatė piratų sąskaitų šalinimo ir jų IP adresų saugojimo kampaniją. Balandį apie savo pasitraukimą pranešė „RapidShare“ generalinis direktorius Bobis Čangas. Tuo pat metu bendrovė pareiškė apie savo ketinimus pašalinti iš interneto piratinių rapidshare.com nuorodų katalogus ir nuorodų paieškos sistemas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)