Maskvą drebina sprogimai, skelbiama galinga ataka. Atakuotas net ir daugiaaukštis pastatas (Video, foto)  (1)

Itin neramus rytas Maskvoje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-05-30 Maskvą drebina sprogimai, skelbiama galinga ataka. Atakuotas net ir daugiaaukštis pastatas (Video, foto)  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gegužės 30-osios rytą Rusijos Federacijos sostinėje nugriaudėjo sprogimai. Maskvoje dėl drono atakos tariamai suveikė oro gynybos sistema.

Maskvos meras Sergejus Sobianinas sakė, kad dėl drono atakos „keli pastatai buvo šiek tiek apgadinti“.

„Įvykio vietoje yra visos miesto greitosios pagalbos tarnybos. Jie tiria įvykio aplinkybes. Šiuo metu niekas rimčiau nenukentėjo“, – „Telegram“ rašė Rusijos pareigūnas. Kartu jis nurodė, kad saugumo sumetimais iš kelių namų, kurie nukentėjo nuo dronų, buvo evakuoti gyventojai.

Savo ruožtu vietiniai „Telegram“ kanalai praneša, kad dėl išpuolio yra nukentėjusių.

Maskvoje dronas atakavo daugiaaukštį pastatą Leninsko prospekte. Pirminiais duomenimis, yra sužeistųjų“, – rašoma pranešime.

Pažymima, kad dronai buvo numušti ir Maskvos srityje.

„Maskvos srities Istrinskio rajone pusvalandžio skirtumu buvo numušti du dronai. Jie skrido iš elitinio Beniliukso rajono pusės Krasnogorsko kryptimi, 30-40 metrų aukštyje. Tada  pasigirdo du sprogimai, tikriausiai dėl oro gynybos sistemų darbo“, – rašo „Telegram“ kanalas „Mash“.

Iš viso netoli Maskvos numušta 13 dronų – Rublevkoje, Krasnogorsko rajone, Istrinskio rajone, Naujojoje Maskvoje, o dar trys, kaip įtariama, nukrito į gyvenamuosius pastatus – Leninsko prospekte, Profsojuznaja gatvėje, Atlasovo gatvėje.

 

Taip pat „Telegram“ kanaluose rusai esą parodė vieną iš dronų kuris atakavo 30 aukštų pastatą Leninsko prospekte Maskvoje.

„Manoma, kad jame buvo trys suminiai KZ-6 užtaisai, kurie nebuvo susprogdinti. Dabar išminavimu užsiima išminuotojai. Toks pat užtaisas buvo rastas su drono gabalais maskviečio bute Profsojuznaja gatvėje“, – rašoma pranešime.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(100)
(2)
(98)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: