„Jei taip atsitiks, FSB įgis tokią valdžią, kokios neturėjo nei NKVD, nei KGB.“ Rusijoje prasideda grandioziniai įvykiai  ()

„Wagner“ vadovas Jevgenijus Prigožinas pradeda kurti politinę karjerą Rusijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prigožinas yra FSB dalis, o  „Wagner“ yra hibridinis galios elementas, pavaldus Rusijos valstybinėms struktūroms, aiškina karo stebėtojas Aleksandras Kovalenko.

Pasak jo, Prigožinas daro viską, kas įmanoma, kad diskredituotų Rusijos gynybos ministeriją ir generalinį štabą – Šoigu ir Gerasimovą. Jis taip siekia paaukštinti savo kišeninius FSB generolus - Surovikiną, kuris ruošiamas Rusijos gynybos ministro postui, ir Mizincevą, kuris vadovaus Rusijos ginkluotųjų pajėgų generaliniam štabui. „Prigožinui tai yra politinė karjera, kitiems - paaukštinimas per karjerą saugume“, - sakė Kovalenko.

Jei taip atsitiks, FSB įgis tokią valdžią, kokios neturėjo nei NKVD, nei KGB. Tai bus didžiulė pergalė prieš Gynybos ministeriją. Vis dažniau Gynybos ministerijos globojami žiniasklaidos atstovai giria Prigožiną ir kritikuoja Šoigu bei Gerasimovą - akivaizdu, kad Prigožino iškilimas yra paruoštas ir vykdomas.

 

Viskas labai paprasta - FSB įgauna pagreitį būtent kovos dėl valdžios fone, kai visi jau suprato, kad karas pralaimėtas. O įvykiai Belgorodo srityje ir ne tik yra šio proceso katalizatorius“, – patikino Kovalenko.

Prigožinas dar nesiruošia pakeisti Putino, nes jo vaidmuo – valdžioje esantis senukas, bandantis subalansuoti kovas dėl valdžios. „Guru vaidmuo. Tai viskas. Jis nebeturi jokio didelio vaidmens“, – sakė Kovalenko.

(13)
(0)
(13)

Komentarai ()

Susijusios žymos: