„Tokį įsakymą galėjo duoti tik Putinas.“ Ką daro Kadyrovas  ()

Tarp Čečėnijos vado Ramzano Kadyrovo ir „Wagner“ savininko Jevgenijaus Prigožino įsiplieskė netikėtas konfliktas. Taip yra dėl to, kad Kremlius prarado Prigožino kontrolę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kremlius labai nepatenkintas „Wagner“ lyderiu Jevgenijumi Prigožinu, kuris „nusitraukė pavadėlį“, mano Ukrainos žurnalistas Ivanas Jakovina.

„Wagner“ vadovas Prigožinas buvo viešai užsipultas trijų aukšto rango Kadyrovo žmonių. Jakovina mano, kad jie elgėsi kaip Kremliaus kalbėtojai. „Tokį įsakymą Kadyrovui galėjo duoti tik vienas žmogus – Putinas. Jis nebegali apsimesti, kad su Prigožinu viskas gerai ir kad jis paklūsta... Daudovas ir Delimchanovas grasinimų „Telegram“ paklūstantiems nerašo“, – tikino žurnalistas. Jis kalba apie čečėnų žinutes, kuriose jie aktyviai kritikuoja Prigožiną ir net kviečia jį išsiaiškinti santykius akis į akį.

Jie, Jakovinos nuomone, Prigožinui perdavė pagrindinį Maskvos reikalavimą: „Wagner“ vadovas turi nusišalinti nuo valdymo ir nebeauginti savo populiarumo. „Putinas yra kategoriškai nepatenkintas potencialaus varžovo pasirodymu“, – pabrėžė Jakovina.

 

Jo nuomone, jeigu Prigožinas nepaisys signalų, jis bus pašalintas. Ir, turbūt, „kadyroviečių“ rankomis. „Wagner“ savininkui buvo leista suprasti, kad kalėjime jis nebus – jį sutvarkys kitaip.

„Dabar Prigožinas turi 2 galimybes: apriboti savo rinkimų kampaniją ir grįžti į tyliojo Kremliaus įrankio poziciją arba stoti į atvirą konfliktą su kadyroviečiais ir, atitinkamai, su Kremliumi“, – tvirtino žurnalistas.

(25)
(1)
(24)

Komentarai ()

Susijusios žymos: