[ŽT] „Tai ne pirmas toks atvejis.“ Skelbiama sensacinga naujiena apie „Shahed“ dronus  ()

„Taip jau nutiko, kad mūsų kariškiai ne kartą nuleido šias geležines šiukšles, sėjančias mūsų piliečių mirtį.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Shahed“ dronuose buvo rasta dalių iš šalių, kurios yra Ukrainos partnerės. Apie tai informacinio teletono eteryje kalbėjo Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius Oleksijus Danilovas, komentuodamas informaciją, kad kai kurios šalys padeda Rusijos Federacijai ne tik apeiti sankcijas, bet ir didinti raketų ir dronų gamybą.

Jis pažymėjo, kad reikia išsiaiškinti, kaip Rusija, būdama sankcijų sąlygomis, naudoja atsargines dalis iš šalių, kurios labai draugiškos Ukrainai, yra jos partnerės.

Tai ne pirmas toks atvejis. Mes žinome, iš ko sudaryti „Shahed“. Turime žinių apie beveik visą „Shahed“. Taip jau nutiko, kad mūsų kariškiai ne kartą nuleido šias geležines šiukšles, sėjančias mūsų piliečių mirtį. Mes išmontavome ir , deja, ten rasta dalių, kurios nėra gaminamos nei Irane, nei Rusijoje“, – sakė Danilovas.

 

Kartu Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius pažymėjo, kad 2019–2021 metais pagamintų atsarginių dalių galima buvo įsigyti iš anksto, net ir ruošiantis plataus masto karui.

„Tačiau tai nepašalina tam tikrų procesų, kurie yra kontroliuojami ir apie kuriuos buvo pranešta vykusiame posėdyje“, – pabrėžė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(32)
(0)
(32)

Komentarai ()

Susijusios žymos: