„Kontrpuolimui pasiruošę.“ Šturmo brigados kariai parodė, kuo stebins priešą (Video)  ()

Charkivo srityje rengiami „Puolimo gvardijos“ savanoriai. Antrą mėnesį naujokai tobulina medicininius, taktinius ir ugnies valdymo mokymus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šturmo brigados kariai parodė, kuo stebins priešą.

Pasak TSN, juos rengia šturmo brigada „Spartan“, pernai atrėmusi rusų puolimą Charkive.

„Visa komanda turi laikyti rąstą, kaip įtvirtinimą. Pirmieji du gabena šovinius. Tada jie meta padangą ir taip pat atneša šovinius. Jei pirmasis ko nors negali padaryti, antrasis gali jam padėti. Labai svarbus komandinis darbas“, – aiškina vadas.

Vyrai nuo 20 iki 53 metų – visi pasiruošę kontrpuolimui.

Karys šaukiniu „Davidas“ čia seniausias. Vyriškis į karių gretas įstojo prieš du mėnesius.

„Mano motyvacija dėl paprastų žmonių. Dėl mano 26 metų dukters. Vestuvės jau buvo suplanuotos ir štai... Jūs suprantate, kas už tai turėtų būti atsakingas“, – sako vyras.

Charkive jo dukra pateko į minosvaidžių apšaudymą. Per metus – kelios operacijos ir ilgalaikė reabilitacija.

„Kiekvienas supranta, kur yra, ko iš jų reikalaujama. Pasiruošę, manau, 80 proc. Kasdien vyksta įvairaus tipo užsiėmimai, svarbiausia – taktinis ir kovinis pasirengimas, kad kovotojai suprastų, kaip jiems sekasi, ką reikia daryti su kulkosvaidžiu“, – sako instruktorius.

 

„Jų užduotis šiandien yra kuo greičiau atpažinti taikinį ir priimti sprendimą, tai yra pataikyti į taikinį. Mes atliekame šiuos pratimus artimoje kovoje, mūsų yra mažiau, todėl turėtume būti labiau pasiruošę“, – sako instruktorius šaukiniu „Aleksas“.

Pernai „Spartan“ kariai atrėmė puolimą Charkive ir išvalė regioną nuo priešų. Dabar renkami savanoriai, su kuriais kartu išvaduos Donecko ir Luhansko sritis.

Pusė naujokų neturi kovinės patirties, tačiau yra tokių, kurie perėjo iš kitų brigadų dalyvauti kontrpuolime ir galiausiai išvaduoti šalį nuo priešo.

 

„Norėjau labiau prisidėti prie mūsų žemės išlaisvinimo, mūsų teritorijų apsaugos. Dabar turime tai pabaigti, turime kažką daryti. Na, kiekgi galima, tiesa?“ – sako karys.

Kiekvienas iš jų, prisipažįsta kovotojai, besitaikydami į taikinius svajoja apie ateitį, kurioje bus galima gyventi be ginklų rankose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(41)
(0)
(41)

Komentarai ()

Susijusios žymos: