Ne tik „Moskva“: kokių laivų Rusija neteko Ukrainoje nuo karo pradžios? (Infografikas)  ()

Didžiausias sunaikintas taikinys – kreiseris „Moskva“, o naujausias – žvalgybos laivas „Ivan Churs“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nuo plataus masto invazijos pradžios Ukrainos gynybos pajėgos sunaikino arba apgadino 22 Rusijos Juodosios jūros laivyno laivus.

Tai pranešė „ArmyInform“.

Nuo 2022 m. vasario 24 d. Ukrainos kariuomenė visiškai sunaikino 17 laivų, 4 buvo rimtai apgadinti, 1 laivas 10 dienų išplaukė nuo kranto Juodojoje jūroje. Kalbame apie fregatą „Admiral Essen“.

Didžiausias sunaikintas taikinys – kreiseris „Moskva“, kuris buvo Rusijos Federacijos Juodosios jūros laivyno flagmanas. Į laivą smogė dvi Ukrainos „Neptūno“ komplekso raketos. Ateityje tai leido tęsti Gyvačių salos išlaisvinimą. Šios operacijos metu Ukrainos ginkluotosios pajėgos nuskandino gelbėjimo vilkiką „Vasilijus Bech“.

Taip pat, leidinio duomenimis, kariškiai sunaikino 10 mažųjų katerių, taip pat 5 kovinius katerius: 4 patrulinius katerius „Raptor“ ir 1 „Serna“ tipo desantinį laivą. Gindama Mariupolį Ukrainos kariuomenė sunaikino laivą net su prieštankinėmis sistemomis.

 

 

Dideli desantiniai laivai smūgių taip pat neišvengė. „Saratov“ buvo nuskandintas okupuotame Berdianske, apgadinti du dideli desantiniai laivai – „Novočerkaskas“ ir „Cezaris Kunikovas“.

O paskutinis buvo apgadintas laivas „Ivan Churs“, kurį užpuolė vandens dronas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(0)
(16)

Komentarai ()