Donecke pavojingi įvykiai. Pušilinas bando nuslėpti nuo FSB  ()

Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms sėkmingai kovojant Donecko srities fronte ir artėjant prie okupuoto regiono centro, vis labiau mieste aktyvėja proukrainietiškos nuotaikos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Okupuotame Donecke Rusijos FSB darbuotojai suėmė 16-metį vietinio licėjaus mokinį dėl nuotraukos su DLR formacijos vėliavos atvaizdu, su nacistinės Vokietijos kryžiumi ir užrašu „Donecko Reichas“.

Kaip rašo „Telegram“ kanalas „Volnodumetz“, šis atvejis nėra pavienis regiono centre, kuris jau 9 metus gyvena okupacijos sąlygomis.

Retkarčiais viešojo transporto stotelėse pasirodo mėlynai geltoni lipdukai. Skirtinguose rajonuose ant mokyklų ir gyvenamųjų pastatų atsiranda užrašai „Doneckas – Ukraina!“. Keleiviai viešojo transporto lankstinukuose randa užrašus: „Okupantai, nešdinkitės!“. O kartais Donecke ir gretimuose miestuose dega okupantų sandėliai. Tačiau okupacinė valdžia visus šiuos faktus slepia.

„Pasak komunalinių paslaugų darbuotojų, jiems buvo nurodyta nedelsiant nuplėšti bet kokius lankstinukus ir perdažyti užrašus, kurie yra antirusiško pobūdžio. Todėl, kol gyventojai bunda, komunalininkai viską valo. Daugeliu atvejų net FSB neinformuojama – mažiau problemų!“, – rašo „Telegram“ kanalo autoriai.

 

Nepaisant to, suaktyvėjus kovoms aplink Donecką, patriotinės Ukrainos pajėgos pradeda reikštis vis aktyviau ir partizanai ruošiasi aplankyti DLR vadą Pušiliną.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(119)
(0)
(119)

Komentarai ()

Susijusios žymos: