[ŽT] „Jie padarė didelę klaidą.“ Po HE vandeniu slapta perėja, gali būti galingas smūgis iš šono  (1)

Rusija turi problemų: Ukrainos ginkluotosios pajėgos gavo keletą galimybių puolimui prieš Rusijos armiją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Susprogdinę Kachovkos hidroelektrinės užtvanką, rusai padarė didelę klaidą, turėjusią rimtų pasekmių jiems patiems. Rusijos ginkluotosios pajėgos norėjo apsaugoti visą savo kairįjį flangą, bet vietoj to jį apnuogino. Dabar Ukrainos ginkluotosios pajėgos turi keletą galimybių ir krypčių smogti iš flango į Rusijos kariuomenės grupuotę Zaporožėje. Taip pareiškė karo analitikas, NATO sausumos pajėgų, artilerijos ir raketinių sistemų ekspertas Thomas Theineris.

Savo puslapyje socialiniame tinkle „Twitter“ jis paskelbė ištuštėjusios Kachovkos užtvankos netoli Nikopolio palydovinę nuotrauką, kurioje ėmė ryškėti plotai, kur Ukrainos ginkluotosios pajėgos gali pereiti į kairįjį krantą naudodamos senąsias Dniepro užtvankas ir slenksčius.

 

„Ši palydovinė ištuštėjančio Kachovkos rezervuaro nuotrauka yra jau kelių dienų senumo. Tačiau jau tada pasirodė dalis senosios Dniepro perėjos Nikopolyje (žalios rodyklės Thomo Theinerio įkeltame žemėlapyje). Tai tik viena iš daugelio naujų galimybių Ukrainos kariuomenei kirsti upę“, - sakė ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(119)
(1)
(118)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: