„Raketa smogė į Budanovą. Sraigtasparniu evakuotas į karinę bazę Lenkijoje, vėliau skubiai išvežtas į Vokietiją“ (Foto)  ()

Rusijos žiniasklaida praneša, kad Ukrainos Gynybos ministerijos Vyriausiosios žvalgybos valdybos vadovas Kyrylo Budanovas buvo sunkiai sužeistas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-06-17 „Raketa smogė į Budanovą. Sraigtasparniu evakuotas į karinę bazę Lenkijoje, vėliau skubiai išvežtas į Vokietiją“ (Foto)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kremliaus agentūra „RIA Novosti“ rašo apie Ukrainos karinės žvalgybos vadovo Kyrylo Budanovo sunkų sužalojimą, tariamai gautą gegužės 29 dieną per išpuolį prieš departamento pastatą.

Anot propagandos, šią informaciją Rusijos teisėsaugos institucijų darbuotojui perdavė šaltiniai Ukrainos žvalgyboje.

„RIA Novosti“ teigia, kad sprogimas įvyko kabinete, esančiame šalia Budanovo. Po to GUR vadovas sraigtasparniu buvo evakuotas į karinę bazę Lenkijos Žešuve, iš kur skubiai išvežtas į Vokietiją.

Kaip savo versijos įrodymą propagandistai skelbia skrydžio duomenų svetainės „Flightradar“ ekrano kopijas, kuriose matyti vieno JAV oro pajėgų lėktuvo judėjimas.

Pastebėtina, kad Kremliaus propagandistai pavėlavo – „Pirmojo“ kanalo laidų vedėjas Ruslanas Ostaško apie Budanovo sužalojimą rašė birželio pradžioje. Jo šaltiniai buvo neįvardijami „Ukrainos žiniasklaidos“ atstovai, kurie tariamai pranešė apie atsisveikinimą su Budanovu.

 

Birželio 3 dieną Ukrainos gynybos ministerijos Valstybinės žvalgybos skyriaus vadovo pavaduotojas Vadimas Skibitskis „24 kanalui“ sakė, kad nėra pagrindo nerimauti dėl Budanovo būklės. Birželio 5 dieną Kovos su dezinformacija centras pareiškė, kad duomenys apie Budanovo mirtį yra melegiena.

Birželio 6 dieną Ukrainos gynybos viceministrė Hanna Maliar pareiškė, kad Rusijos propagandos teiginiai apie Kyrylo Budanovo ir vyriausiojo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vado Valerijaus Zalužno žūtį neturi nieko bendra su tikrove.

 

Birželio 11 dieną kanalas GUR „Telegram“ kanale buvo paskelbtas vaizdo įrašas, kuriame žvalgyvos vadovas žiūri į kamerą. Budanovas nieko nesakė, tačiau vaizdo įrašą lydėjo komentaras: „Bus tęsinys. Planai mėgsta tylą“.

Birželio 15 d. GUR atstovas Andrijus Jusovas paneigė Rusijos pusės spėliones ir atsisakė komentuoti „Putino propagandos“ žodžius.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(43)
(21)
(22)

Komentarai ()

Susijusios žymos: