„De facto karinė okupacija“. Putinas vienu veiksmu sunaikino Baltarusijos „nepriklausomybę“  ()

Karo studijų instituto (ISW) karo analitikai mano, kad Kremliaus pareiškimai dėl branduolinių galvučių perdavimo yra Rusijos faktinės karinės Baltarusijos kontrolės patvirtinimas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

ISW analitikai nurodo, kad Kremlius paskelbė, kad Rusija pagal anksčiau skelbtus planus pradėjo perduoti Baltarusijai taktines branduolines galvutes (kurias kontroliuoja Rusija).

Remiantis preliminariu ISW vertinimu, Rusijos taktinių branduolinių ginklų dislokavimas Baltarusijoje yra ilgalaikių pastangų konsoliduoti Rusijos de facto karinę kontrolę Baltarusijoje dalis.

Analitikai nepraleido pro akis, kad keli esami ir buvę Rusijos pareigūnai pasirašė atvirą laišką, raginantį Rusijos karius grįžti prie „visuotinai pripažintų“ Rusijos Federacijos sienų dėl krizės, kurią sukėlė Kachovkos hidroelektrinės užtvankos sunaikinimas.

 

Visų pirma, Maskvos ir Sankt Peterburgo, taip pat Maskvos ir Leningrado sričių pareigūnai pasirašė dokumentą, kuriame teigiama, kad Kachovkos hidroelektrinės užtvankos sunaikinimas daugelį dešimtmečių turės įtakos planetos ekosistemai, sveikatos problemoms ir ekonomikai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(9)
(0)

Komentarai ()