„Kas mėnesį sunaikina po 20 Ukrainos lėktuvų.“ Kas vyksta?  ()

Birželio pradžioje Ukrainos oro pajėgos prarado vieną orlaivį, pažymėjo Jurijus Ihnatas. Supratęs aviacijos pavojų, priešas ne kartą bandė smogti Ukrainos aerodromams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos vadovybė savo ataskaitose kiekvieną mėnesį praneša apie 20 numuštų Ukrainos oro pajėgų orlaivių. Tačiau tikrieji skaičiai iš esmės skiriasi nuo RF Gynybos ministerijos pareiškimų. Apie Ukrainos aviacijos nuostolius birželio 26 d. teletono eteryje kalbėjo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro pajėgų pranešėjas pulkininkas Jurijus Ihnatas.

„Savo ataskaitose Rusija sunaikina 20 mūsų orlaivių per mėnesį ar net daugiau. Noriu pažymėti, kad birželį tikrai praradome vieną orlaivį. Tai buvo mėnesio pradžioje. Deja, taip atsitinka. Tačiau tai yra vienas lėktuvas“, – sakė pulkininkas.

Anot jo, Ukrainos lakūnai sėkmingai atlieka užduotis daugiau nei dešimtyje veikiančių aerodromų, todėl priešas, suprasdamas pavojų, ne kartą bandė į juos smogti.

„Priešas visų pirma bando sunaikinti ir ginklus, kuriuos mums duoda partneriai, ir lėktuvus, kurie kasdien atlieka dešimtis skrydžių“, – sakė Ihnatas.

 

Pulkininkas pridūrė, kad oro pajėgos supranta priešo ketinimus, todėl, atsižvelgiant į kovinių operacijų vykdymo patirtį, orlaiviai yra išsklaidyti arba paslėpti.

„Jų nesunaikins Rusijos statistika. Ir patikėkite, F-16 lėktuvai veiks taip pat, tuo pačiu režimu. Turiu omenyje, kad jie vykdys kovines misijas ir bus bazuojami ten, kur yra mūsų lėktuvai“, – reziumavo Ihnatas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(177)
(7)
(170)

Komentarai ()