[ŽT] Tai būtų galingas smūgis: Girkinas skelbia, ko gali imtis Prigožinas  ()

Buvęs prorusiškų kovotojų lyderis mano, kad „Putino virėjas“ savo maišto fone gali sukurti politinę karjerą, tačiau yra tikras, kad Kremlius nesilaikys jokių susitarimų su Prigožinu.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-06-27 [ŽT] Tai būtų galingas smūgis: Girkinas skelbia, ko gali imtis Prigožinas  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po įvykusio karinio maišto politinė karjera Jevgenijui Prigožinui yra vienas iš nedaugelio variantų, nes „Maskvos storuliai katinai“ jam neatleis patirto baimės pojūčio ir keršys. Tokią nuomonę savo „Telegram“ kanale išsakė buvęs prorusiškų „DLR“ kovotojų lyderis, buvęs FSB pareigūnas Igoris Girkinas (Strelkovas).

Jo nuomone, Prigožinui „nusiplovus“, Kremliuje atnaujintas įprastas „mūšis po kilimu“, ir jis įsitikinęs, kad jokie sandoriai su Prigožinu nebus vykdomi, nebent kažkas iš V. Putino įtikins jo neliesti Prigožino.

„Wagner“ likimas priklausys nuo to, ar prezidentas grupotę atiduos atnaujintai Rusijos Federacijos gynybos ministerijai (kaip buvo nuspręsta anksčiau), ar vis tik išsaugos, leisdamas persikelti į Baltarusiją. Nuo šio sprendimo priklauso ir paties Prigožino likimas. Jei jam pavyks išlaikyti savo grupuotę ir ją kontroliuoti, po kurio laiko „virėjo“ ištekliai ims teigti klausytojams, kad „Prigožinas nugalėjo visus, bet kukliai ir drąsiai prisiėmė naštą - tremtį, kad būtų užkirstas kelias pilietiniam karui“, – rašė Girkinas.

Jis taip pat kalbėjo apie tai, kad Jevgenijus Prigožinas gali tapti kandidatu į Rusijos Federacijos prezidentus, jam tai gali būti sėkmingas variantas, nes „teisingumo“ retorika ir „kankinio aureolė“ Prigožinui tik į naudą.

 

„Šiuo atveju netrukus pamatysime jį kaip vieną iš tikėtinų kandidatų prezidento rinkimuose. Su „teisingumo retorika“, papildyta ”persekiojamo kankinio aureole“ ir „itin sėkmingu vadu, nesunkiai paėmusiu milijoninį miestą“. Jei ne.. Tada už Prigožino gyvybę nestatysiu nė cento. Be savo kariuomenės ir už politinio lauko ribų net Lukašenkai jis nereikalingas. Ir Prigožinas negaus antro šanso. O Maskvos storuliai katinai bandys atkeršyti už patirtą baimę jausmą“, - rašė Girkinas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(30)
(1)
(29)

Komentarai ()

Susijusios žymos: