Gali būti naujas skandalas. Paaiškėjo, kodėl Ukraina oficialiai neperka kiniškų dronų  ()

Aukšto rango JAV pareigūnai niekada nepasisakė prieš kiniškų dronų pirkimą Ukrainoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai „Facebook“ rašo nevyriausybinės organizacijos „Antikorupcijos centras“ vykdomoji direktorė Darja Kaleniuk. Ji sukritikavo Ukrainos gynybos ministro pavaduotojas Vitalijaus Deinegos žodžius - jis pareiškė, kad „negalime pirkti nieko kiniško, kad nesugadintume santykių su JAV“.

Kaleniuk teigia turėjusi šimtus susitikimų su kongresmenais, 7 kartus per metus apsilankiusi JAV, daug apie ginklus Ukrainai kalbėjusi su JAV karais, pareigūnais, specializuotais analitiniais centrais. Ir niekas niekada jai nesakė, kad Kinijos civilinių dronų pirkimas gali trukdyti kariniam Ukrainos ir JAV bendradarbiavimui.

„Tai - kvailas pasiteisinimas ministro Oleksijaus Reznikovo nesugebėjimui, o dabar vėliavą perėmė jo pavaduotojas Vitalijus Deinega“, – mano Kaleniuk.

Vietoje to, anot aktyvistės, bendradarbiavimą gali stabdyti korupcija Gynybos ministerijos konkursuose, chaosas ir netvarka „Ukroboronprom“ bei Rusijos agentai gynybos organuose.

 

„Tegul kariai ir savanoriai ir toliau perka sau gyvybiškai svarbius dronus. Nes staiga amerikiečiai įsižeis, kad mes kaip valstybė perkame kiniškus. O pačių Gynybos ministerijos vadovų tokie argumentai nelinksmina?“, - klausia Kaleniuk.

Ukrainiečiai labai intensyviai naudoja kiniškus dronus, bet juos įprastai perka patys kariai, daug jų paaukoja įvairios organizacijos.

(41)
(1)
(40)

Komentarai ()