„Rusai gavo itin galingą sistemą. Puolimas beprotiškai sunkus.“ Skelbiamas rimtas perspėjimas. Kas nutiko fronte  (2)

„Mūsų užduotis yra ne mirti už Ukrainą, o sunaikinti priešą vardan mūsų pergalės.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusai kelis mėnesius ruošėsi Ukrainos kontrpuolimui, kurdami inžinerijos ir įtvirtinimų sistemą. Ukraina gaišo laiką, kol partneriai galvojo, ar perduoti reikiamą ginkluotę.

Tai interviu OBOZREVATEL pareiškė karo ekspertas Vladislavas Selezniovas, komentuodamas, kodėl kontrpuolimo tempas atrodo lėtas.

Rusai gavo laiko parengti galingą inžinerijos ir įtvirtinimų sistemą ne tik pietiniame Ukrainos ir Rusijos fronto fronte, bet ir rytiniame. Atitinkamai, dabar mūsų kontrpuolimas vyksta labai sunkiomis sąlygomis – dėl minų laukų, dėl rimtai sutvirtintos gynybos linijos. Be to, Zaporižios srities pietuose yra bent trys tokios gynybos linijos. Tokiomis sąlygomis Ukrainos puolimo brigadų siuntimas frontaliniams puolimams reikštų mūsų karių sunaikinimą. Ar toks mūsų kontrpuolimo tikslas? Ne. Mūsų užduotis yra ne mirti už Ukrainą, o sunaikinti priešą vardan mūsų pergalės. Tai daro Ukrainos generalinis štabas, vadovaujamas Valerijaus Zalužno“, – sakė  Selezniovas.

Šių planų įgyvendinimas reikalauja išteklių ir laiko. Ekspertas atkreipė dėmesį į tai, kad birželį Ukrainos kariai sunaikino tris kartus daugiau Rusijos artilerijos nei įprastai per mėnesį. Taip pat žymiai padaugėjo priešo oro gynybos sistemų, elektroninės žvalgybos, inžinerinių transporto priemonių, įskaitant kasybos, naikinimo atvejų.

„Naikiname objektus, esančius giliai Rusijos okupacinės armijos užnugario srityse, paverčiame pelenais jų vadavietes, amunicijos sandėlius, technikos telkinius. Tai yra viską, ką jie pasilieka didelio masto kontrpuolimui, mes sunaikiname, nes be tokių resursų priešas realiai ateityje negalės mums rimtai pasipriešinti“, – aiškino ekspertas.

 

Rusai turi daugiau įrangos nuostolių nei puolimui vadovaujančios Ukrainos gynybos pajėgos. Tuo pačiu karo mokslas teigia, kad puolančios pusės nuostoliai yra bent tris kartus didesni nei besiginančios pusės.

„Kodėl tai vyksta mūsų atveju? Nes prieš pradėdami kontrpuolimą sunaikiname priešo karinį potencialą. Todėl šiame etape svarbiausia ne atlaisvinti kvadratinių kilometrų plotą, o išsaugoti mūsų karių gyvybę ir sveikatą bei sunaikinti priešo karinį potencialą“, – sakė jis.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(70)
(4)
(66)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: