[ŽT] „Tai paskutinė galimybė sustabdyti rusus.“ Skelbiama supergriežta nuomonė, kas nutiks 2024 m.  ()

„Esu įsitikinęs, kad mes visi, visas demokratinis pasaulis, turime padaryti viską, kad dabartinėmis sąlygomis Rusijos ir Baltarusijos sportininkai nedalyvautų 2024 metų žaidynėse.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos ir Baltarusijos sportininkai neturėtų būti įleisti į 2024 metų olimpines žaidynes Paryžiuje, kol jie tyliai pritaria karui Ukrainoje. Tuo pačiu metu jų pasirodymas neutraliame statuse neišgelbės sirgalių nuo supratimo, kurioms šalims atstovauja sportininkai.

Tokią kategorišką nuomonę interviu naujienų agentūrai „AP News“ išsakė legendinis ledo ritulio vartininkas Dominikas Hašekas. Olimpinis čempionas ir Ukrainos draugas sprendimą dėl Rusijos Federacijos ir Baltarusijos Respublikos rinktinių dalyvavimo žaidynėse Paryžiuje pavadino „paskutine galimybe sustabdyti rusus“.

„Esu įsitikinęs, kad mes visi, visas demokratinis pasaulis, turime padaryti viską, kad dabartinėmis sąlygomis Rusijos ir Baltarusijos sportininkai nedalyvautų 2024 metų žaidynėse. Dalyvaudami olimpiadoje jie reprezentuotų agresyvų, imperialistinį karą, susijusį su nusikaltimais ir žudynėmis. Jų dalyvavimas yra neįtikėtina reklama Rusijos karui, nusinešančiam daug gyvybių. Būtina tai sustabdyti. Sportas išeina iš politikos? Tai normalu, kol valstybė neužsiima žmogžudystėmis ir sportininkai netampa propagandos įrankiu tam“, – sakė Hašekas.

 

Anksčiau Hašekas lankėsi Charkive ir Kijeve ir įrašė naują vaizdo žinutę ukrainiečiams, linkėdamas „išvyti rusišką šūdą“. Bailiu jis pavadino ir Rusijos ledo ritulininką bei judėjimo „Putin Team“ įkūrėją Aleksandrą Ovečkiną, kuris tyli apie karą Ukrainoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(63)
(1)
(62)

Komentarai ()

Susijusios žymos: