„Sakau, kaip yra. Mūsų gynyba pralaužta. Niekas iš čia neišeis.“ Šiurpus vado kreipimasis į kareivius (Video)  ()

„Titanas“ savo pavaldiniams grasina egzekucija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žmogaus teisių aktyvistai Gulagu.net gavo naujojo grupės „Štorm Z“ vado su šaukiniu „Titanas“ pokalbio su savo kariais įrašą. Liepos 14 dieną vaizdo įrašas buvo paviešintas oficialiame žmogaus teisių organizacijos kanale.

Pranešama, kad pokalbis buvo įrašytas 2023 m. liepos mėn. Sprendžiant iš konteksto, grupė randasi Bachmuto kryptimi. O naujasis vadas (jau trečias iš eilės šioje grupėje) siūlo kariams kautis, nepaisant 4 mėnesius vėluojančių mokėjimų ir dokumentų, patvirtinančių kariškio statusą, nebuvimo.

„Titanas“ pripažįsta, kad RF ginkluotųjų pajėgų padėtis fronte yra apgailėtina ir reikalauja, kad kariai žūtų, bet neleistų Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms pažengti bent metru į priekį.

„Jei nenorite įsirengti, tai ir nereikia! Man nerūpi! Aš jums sakau tikrąją reikalų padėtį – uk ** p (APU – red.) jau pralaužė gynybos liniją. Jei jie ateis čia, tai kovosite taip, kaip pasiruošėte! Jei galvojate, kad jums iš čia pavyks b***t pabėgti, galvokite iš naujo. Niekas iš čia neišeis! Mes visi liksime čia ir kovosime iki paskutinio! Aišku? Šiuo metu mes nepuolame. Mes stengiamės sustabdyti priešą. Mano pareigūnai taip pat negauna, kaip ir jūs, 4 mėnesius pinigų ... Bet jie atlieka savo darbą... Tas pats „Wagner“ čia paliko 10 tūkst., kad atkovotų šią vietovę. O dabar mes pra ******e! Dėl ko, savo ambicijų? Neturime teisės! Jei priešas pajudės nors metrą, mes visi eisime ten ir atremsime puolimus“, - sakė „Štorm Z“ vadas.

 

Pažymėtina, kad „Štorm Z“ yra RF Gynybos ministerijos bandymas sukurti savo asmeninį „Wagner“ analogą. Ši grupė praktikuoja nuteistųjų verbavimą Rusijos kalėjimuose, vadinamuosius „mėsos išpuolius“ fronte ir neteismines egzekucijas.

Šiame nutekintame pokalbyje „Titanas“ savo pavaldiniams grasina egzekucija, jei jie jam nepaklus. Tuo pačiu jis tikina karius, kad jam nieko neatsitiks dėl jų nužudymo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(124)
(12)
(112)

Komentarai ()

Susijusios žymos: