"Google" nusprendė nebenaudoti "Windows"

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Atavar 2010-06-02 20:42
Hmm gal todel linuxistai ir nezaidzia "SuperDuper Zaidimu" nes paprasciausiai seni kompai nepavelka. Gal todel tokie pikti ir neatsipalaidave. Kitom pramogom irgi nelieka laiko nes visa laika suryja linux'ai kodel sakau seni kompai - nes tik prie tikro chlamo sedint galima sakyt U/L skraido o Win stabdo. Kadangi nera pinigeliu ant naujo PC, ir kur ju bus programom ? Zaidimams? Na ir seip poilsiui Kas paemet giliai i kepenis - cia buvo suabsoliutintas sarkazmas Ir nereik cia stengtis visu musu "durniu" paverst "protingais". Naudojam dauguma tai kas mums patogiau arba reikalinga. Jei, kada nors tai bus U/L ir plius dar nemokamai - mielai pereisiu bei paplosiu katutem. O kol kas virkit savo sultyse, tobulekit ir siepkit dantis ant visu musu "durniu" windows'istu
Nerijux 2010-06-02 20:52
Aš esu inžinierinės specialybės. Gaila, bet inžinierinės programos (AutoCad, simatic, Acummark, beveik išimtinai visų tiek buitinių, tiek industrinių valdiklių, automobilių kompiuterių sąsajos, kurios jungiasi per COM jungtį, industrinių ethernet sąsajos, tokios kaip Profibus) iš esmės parašytos Windows... Aš išbandes tiek Linuxu bent 3 variantus, tiek MacOs. Galėčiau pasakyti, kad pirmoje vietoje pagal patogumą MacOs, antroje Linux, ir tik trečioje MS Windows... Bet deje, negaliu sau leisti dirbti su kitomis Os apart Windows. Nekenčiu windozu...
KeeperMustDie 2010-06-02 20:56
Jop, neskaitei tos dalies kur rasiau, kad linuxams butu pravartu tureti dar koki nors aukstos kokybes video playeri kaip classic, be VLC... Vistik perskaites rwc atsakyma turiu atsiprasyti. Dabar akivaizdu, kad tai kaip as isivaizduoju filmu ziurejima smarkiai skiriasi nuo to kokius ziurejim yprocius turi, kad ir rwc. Aiskiai galvojau tik apie savo varianta ir kas jam yra patogiausia(zinai ka siunti, jokiais budais nenori matyti daugiau nei 5 min filmo, kad ne kruopelytes nezinotum kas vyks veliau, ziuri tik aukstos kokybes filmus ir jau tikrai ne daugiau kaip viena playeri pasileides vienu metu), todel neapgalvojau kad kituose situacijose yra skirtingu poreikiu. Vistik neatsiimu savo nusistatymo, kad linuxams reikia gero playerio(kol mane kasnors nepasiulys alternatyvos VLC) skirto namu semininkems ir man.
rwc 2010-06-02 20:57
dirbti, nebent su paties MS produktais.
KeeperMustDie 2010-06-02 21:04
tas pats tik Quad coras, 4 Visual Studio, Wacraft 3 kazkodel neisjungtas, MS Word, Gimp, FF(YouTube bufferinasi), WMP backgrounde, smulkesniu programeliu kaip OneNote neskaiciuosiu, ne tik kad alt+tab puikiai veikia, bet jokio lagelio nesijaucia(turbut dabar ir yra ta akimirka kur windowsus i dausas nepagristai keliu ). Ka as zinau, kodel taip yra, pamates toki vaizda kaip pas tave pasijuokciau, kad SUN kreivas kaip visad, bet is tikro nesuprantu tavo problemos priezasciu.
šakės 2010-06-02 21:10
Niekas ir nesistengia tavęs paverst protingu. Beprasmiška. Jei paėmei giliai į kepenis - čia buvo suabsoliutintas sarkazmas
DnT 2010-06-02 21:17
Gal linuxistai nežaidžia, dėl to, kad jiem neįdomu ir turi daugiau, ką veikt negu tik geimint??? Ir atsirado mat turtuolis, kuris viską perką, leiskit nusižvengt . Imkim statistinį lietuvį, ne kiekvienas, toks turtingas kaip tu, ir jis mieliau suvalgys, ką nors, ar taip pasižmonės už tuos pinigus, kuriuos tu išleidi geimams.
sz520qm 2010-06-02 21:20
Save neigi. Sakai, kad nori out of the box ir veiktų. Va todėl ir sėdi visi kodekai ten. Kokia šeimininkė norės aiškintis kas yra kodekai ir iš kur juos gauti? Instaliuoti, matyti gąsdinančias lenteles dėl nesertifikuotų draiverių ir pan.??? O po to jau: plejeris "per daug elementarus". Tai ko gi galų gale tu išvis nori iš plejerio ir ko konkrečiai reikalauji???? Beje, kiek namų šeimininkių knisis ir ieškos skirtumų tarp vazido kokybės? Kiek iš jų galėtų atskirti skirtumą tarp 320kbps ir 160kbps CBR mp3???
rwc 2010-06-02 21:31
Atminties valdymas ir NTFS. Kurių galų headless Oraclui reikia virš gigo ramo? Po Kubuntu jis puikiai sukasi užsiėmęs ~300MB. Windowsai neturi Unix soketų, todėl Java/Oracle visoms tapprocesinėms komunikacijoms naudoja TCP/IP. Vista turi dirbtinį 10 half-open konekcijų ribojimą. NTFS yra žiauriai lėtas, kai reikia pastumdyti keletą tūkstančių mažų failiukų, o Unixai tam pritaikyti idealiai. Windowsai baisiai nori tai Java, tai Oracle procesą išgrūsti į virtualią atmintį, dėl to Oracle iš anksto rezervuojasi daug. Java, kaip ir Oracle windowsuose neįmanoma uždrausti iškristi į VM, todėl jų GC veikia labai neoptimaliai. Unixuose proceso/threado spawninimas apribotas: tėvinis procesas turi pilnai tilpti į fizinį RAM, todėl procesai rezervuojasi kuo mažiau. O kai GC pradeda suktis per virtualią atmintį... JEE pasaulyje toks reiškinys vadinasi "when shit hits the fan". Jei nepastebėjai, pas tave be GIMP ir Warcraft viskas yra MS ir Windows-only. Tikriausiai žinai, kiek sisteminių bibliotekų ateina su .NET, MSO, VS. Galima sakyti, su MSO gauni papildomą Windowsų SP. Tokios galimybės neturi nei Oracle nei IBM. Juk nesitikėtum, kad Oracle išnaudos nedokumentuotas funkcijas, kurių gali nebelikti kitose Win versijose? .NET, priešingai nei Javos API tiesiogiai remiasi WinAPI. Tokie dalykai, kaip exceptionai, FileAPI, Registry, Reflection, WinForms. Todėl, po Linuksu Mono bėga gerokai lėčiau nei po Win (su Java atvirkščiai). Keturi VS realiai yra viena kopija RAM'e, o Javai yra gerokai sunkiau suvaldyti savo identiškus JARus, WARus ir EARus skirtingose vietose. Esmė tame, kad Win savo architektūra ir vystymo modeliu yra pritaikyta būtent žaidimams (DX, DirectInput, kodekai) bei paties MS produktams, nesuderinamiems su *x. O servisai, GUI modelis yra toks specifinis ir ribojantis, kad praktiškai nėra kitos išeities kaip kurti du atskirus produktus X ir Win.
Atavar 2010-06-02 21:40
Jei ziuri i statistini lietuvi, kaip pats issireskei, tai yra tokia labai labai "pigi parduotuve" - linkomanija (arba analogai) vadinasi. Ten statistinis lietuvis ir "apsiperka". Beje zaidziu daugiausia mmorpg - "baisiai" brangiai gaunas Kaip ir tie patys win7, arba MS Off - tikrai nefontanai tekainuoja, ir nereik jokiu turtuoliu but. O visa kitka... na kam reikia tam reikia zinoma, taciau 90% photoshopus (ir pns) savo kompe turi tam, ka Paint'as arba koks Paint.net'as puikiai sugeba. P.S. leidziu nusisvengt. juokas dar niekam nepakenke, kaip ir humoro jausmas
KeeperMustDie 2010-06-02 21:46
Tiesa sakant tikeciausi. Mano pasauleziura yra tokia, kad rimtas softas naujai versijai turi paupdatinti ir savo versija(tarkim viena versija skirta seniems Windowsams, kita post Vista windowsams) ir jei kompanija to nepadaro, nu tai ka - vel IBM sufailino. Na bet cia mano, klaidinga pasauleziura(turbut).
wolas 2010-06-02 21:54
Kur tik, bent pusė žodžio užsiminama linux ar windows tojau kyla fleimas windows vs linux Gi susikurkit temą "windows vs linux amžinas fleimas" ir diskutuokit Taigi bet jau taip yra, kad aš irgi noriu pafleimint. Taigi esu linux vartotojas( daugiau, nei 2metai) windows turiu tik dėl žaidimų kurių nebežaidžių(žaidžiu atviro kodo žaidimus ir quake3 kurie veikia ir ant linux), antri win į virtualbox, jei reikia pasileist specifinę programą kuri veikią tik ant windows, kad nereiktu restartint kompo (KTU mokantis jų netrūksta...) Taigi nors ir esu už atvirą kodą ir tt, bet mane linux desktopas nervina ypatingai Ubuntu ir dar žmonės kurie juos rekomenduoja kaip gerą OS (ji bloga nes pilna bugų, ji padaroma iš debian unstable arba kartais iš testing tuo viskas ir pasakyta) debian stable rekomenduokit! Niekam nerūpi naujesnis gnomas ar ne (pats naudoju Ubuntu jau apie mėnesį!(prieš tai debian,arch ir tt) matau pilną bugų, bet kadangi aš pripratęs tai man pofik(bet paprastam vartotojui ne) ). Taigi visas linux desktopas dabar yra labai jaunas viskas jame keičiasi iš principo (bando mest lauk HAL ir tt) keičiasi standartai na tikėkimės, kad jie nusistovės kaip nors. Bet sumoi turim krūvą bugų taigi dėl to jie man ir užknisa ;D Kas čia kaltinot linux, kad driverių nėra kaltinkit savo Lexon ar Lexmark ar dar ką ten.
stiklas 2010-06-02 22:13
Amen
Vytax 2010-06-02 22:19
Galit sakyti ką norit, bet Linux vartotojų skaičius pamažu auga. Žinoma tas augimas nežymus. Tačiau nieko keisto, Linux beveik niekas nereklamuoja, netaikomas joks marketingas. Niekas nemokina moksleivių naudotis Linux. Nepardavinėjami kompiuteriai su Linux (neskaitant pigių ir apgailėtinos komplektacijos kompiuterių). Smplayer netinka? Žinoma tai ne visiškas MPC klonas, bet panašus ir nesunku persiorientuoti. O šiaip tai nedarykite iš musės dramblio. Pilna Linux sistemoje tų video/audio grotuvų. Tik netingėkite paieškos sistemomis pasinaudoti. VLC asmeniškai ir man pačiam nepatinka, nors retkarčiais ir praverčia.
rwc 2010-06-02 22:20
Man būtent toks požiūris nepatinka. Jei sena GIMP ar PS ar IE versija mane tenkina, tai aš noriu, kad ji veiktų po visomis šiuo metu parduodamomis Win versijomis. Vienintelė išimtis - saugumo atnaujinimai. Bilo reikalas yra paviešinti būsimus API ir užtikrinti, kad tokie interfeisai išliks stabilūs. Win95 programa turi veikti po Vista. Deja, Bilas negerbia galutinio kliento - yra daugybė situacijų, kai įmonės laiko senučiukus kompus, nes produkto gamintojas bankrutavęs arba nepalaiko kažkokio kontrolerio, ta programa nebėga po Vista (nes, pvz., skambina tiesiai į COM portą), o Win95 nepalaiko naujų kompų. O tikriausiai žinai, ką reiškia palaikyti dešimt skirtingų programos versijų dešimčiai skirtingų OS. Šitoj vietoj Bilas privalo pasirūpinti abstrakcijos sluoksniu. Kažkodėl 70-tų metų Unix programos sėkmingai kompiliuojasi naujiems OpenSolariams, Ubuntu, ARM devaisams. Kažkodėl senos Win3 ir DOS programos sėkmingai bėga po Wine, FreeDOS, DOSBox. Negi MS tikisi, kad kažkas iš OSS arba Oracle už jus nuportins Wine į Vistą?
YoYo 2010-06-02 22:22
Įsikišiu ir aš: Aš visom už open source, bet sėdžiu su Win, nes Linux man tiesiog netiko. Ne mano skoniui, o mano geležiai. 512RAM, 2Ghz CPU - Ubuntu ir kitos Lnux distribucijos turi suktis puikiai, o vat taip nėra. Lagina žiauriai. Nesvietiškai. Atrodo visus draiverius susiranda, ko ne - suinstaliavau pats, bet niekas nesikeičia. Palyginus su Win darbu, tai win kaip bitutė sukas. Galvojau kalta Gnome, tada KDE aplinka. Išbandžiau net LXDE, Xfce, bet šios yra tiesiog šlyksčios. O ir vistiek stringa. Kažkas ne taip su draiveriais manau, bet, o tai ką daryt, kai išbandžiau atrodo visus pasirinkimus draiverių? Kitam laptopui suinstaliavau - sukasi puikiai. Nors parametrai mažesni. Taigi sėdžiu su Win2003. Man serverio nereikia, bet greitis ir stabilumas lenkia XP. Išbandžiau įvairias Ubuntu versijas, Debian, Fedora, OpenSuse - tas pats velnias. P.S. Jei kažkas turi patarimų kaip visą tai išspręst - mielai pereisiu prie Linux.
KeeperMustDie 2010-06-02 22:41
Cia dar klausimas - ar jiems svarbiau sie produktai ar OS. Manau OS pirmenybe ir privalu gerai palaikyti kuo daugiau treciu saliu soft, net jei ir konkurencingo. Manau jau geriau, kad ant Windows suktusi visko kuo daugiau ir kuo geriau ir tada kovoti savo zemeje nei, kad versti klientus rinktis alternatyvas jei jie butinai nori naudoti Oracle pvz. Pilnai gali buti, kad MS pasiustu juos, bet neatmesciau ir tokios tikimybes kad Oracle ir kiti tycia perdaug nesistenge windowsams, tik minimaliai taip. Uzbaigiant tema - manau, kad ankstesne MS politika laikyti visus formatus savo rankuose ir patiems diktuoti savo standartus galiausiai blogai atsiliepdavo tiek developeriams tiek vartotojams, bet dabar jau tampa ganetinai akivaizdu, kad MS paleido vadeles. Ir as dziaugiuosi matydamas ne kvaila MS atsaka i besikeiciancia padeti, matau pasikeitimu i geraja puse(vien tai, kad pagaliau patys IE kurejei atkreipe demesi i Acid testa rodo, kad pasikeite ju poziuris i kitus standartus), del siu pasikeitimu visviena palaikau MS'a, negalima pastoviai smerkti kompanija del praeities klaidu, aisku naujos versijos irgi nera tobulos, bet galima izvelgti pastangas. Idealiu atveju matau Windowsus kaip interface'a paprastiems vartotojams ir Linuxus kaip background workeri ant kurio dirba duombazes/dideles apimties softas bei adminstratoriai. Deja vietos cia nematau nei chromams visokiems nei macOs'ui...
YoYo 2010-06-03 00:04
Na įpiešt į sąrašą Chrome OS yra juokinga. Tai visai kitokia OS. Ji bus naudinga tiems, kurie turi greitą netą ir svarbiausia - mobilumas. Juk viskas vyks "debesyje". Ji ras savo pritaikymą rinkoje.
bullka 2010-06-03 10:33
Heh.. eilinė juokinga diskusija linux vs. windows. Aš esu irgi iš tų, kurie kas kelis metus pabando įsidiegti Linux ir panaudoti kelias savaites. Ir VISAIS atvejais grįžtu prie Windows dėl eilės tų pačių ir visais metais tų pačių problemų (poreikis emuliuoti, instaliacijos problemos, kiekvieną bent kiek mažiau standartinį softą (kad ir vmware) vis kitaip reikia instaliuoti keičiantis net paskutiniam versijos skaičiukui, mistika su "veikia/neveikia" (čia teisingai kažkas pastebėjo, kad garso korta tai veikia tai ne) ir t.t.). Vienintelis rastas Linux pritaikymo būdas mano buityje - virtuali Linux instaliacija namų web serveriui (šeimos nuotraukos). Ir tai galvoju pereiti prie Picasa (na kad nereiktų elektros naudoti). Taip kad Linux fanboy'jai... nepykite labai, bet Linux'as kol kad tik biurams, netbookams, serveriams gali būti naudojamas. Bet tikrai ne kaip pilnavertis didžiosios daugumos vartotojų namų PC.
bullka 2010-06-03 10:35
Tiesa.. užbėgant už akių dėl legalumo, windows ir softo kainų ir pan. Tai mano pozicija: Windows OS reikia nusipirkti (kokią nors minimalią distribuciją), o softą naudoti nemokamą (open office, gimp, picasa, filezilla ir t.t. ir pan.).