"Google" nusprendė nebenaudoti "Windows"

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

šakės 2010-06-03 14:07
Būtų gerai, jei pateiktum daugiau detalių: kokią distribuciją naudojai, kokią jos versiją. Programos iš paketų įrašynėjamos buvo ar bandei windows programas per wine emuliuoti?
šakės 2010-06-03 14:23
Ir vis dėlto supyksiu: jei aš pasakysiu, kad man windows xp neranda nei wireless draiverių, nei vaizdo kortos, todėl laptopas normaliai neveikia => windows xp višikai netinka naudoti su nešiojamais kompiuteriais, kaip tai skirsis nuo tavo argumentų? Arba, kad norint įrašyti programas man reikia eiti į internetą, jų ieškoti, siųstis jas, paskui double clickinti, dar kartais papildomai naujesnį .net parsisiųsti, arba dėti cd į cd-romą... Kai su ubuntu, opensuse ir kitais aš galiu įrašyt tai ką noriu 3 pėlės paspaudimais? Ar tai irgi reiškia, kad windows visiškai netinka paprastiems vartotojams? m? Matai, nesu aš toks jau linux fanboy, kuris rėkia "windows must die!!!1!!1", bet noriu teisingo lyginimo. Ne tokio, kaip kažkas minėjo šitoj temoj: "Aš windows per pusdienį perrašiau, o su ubuntu tai net 2 dienas...". Taip, kai su viena os dirbi jau 8 metus ir kita os, kurią pirmasyk gyvenime matai. Kur teisybė?
KeeperMustDie 2010-06-03 15:14
Nu tarkim as. As kaip ir esu rases, kartais naudoju linux. Savo potyrius aprasiau temoje Ubuntu 10.04(ar kazkaip pan.). Reikalas tame - apie linux sakoma "linux tai ne windows". Bet kaip toki dalyka suprasti? Kad nesitikekit, kad veiks viskas kaip jus norit. Na pavizdziui(atmetus wirelessu problemas, visokiu panasiu nesamoniu ir ant win buna) trukta elementariu dalyku, kurie yra ant windows. Ta prasme ctrl+alt+del yra genialus daiktas, ant linuxu yra toks dalykas kuris ismeta i konsolini rezima, bet kaip ten per ta konsolini rezima isjungt procesa reik eit i interneta aiskintis, o internetas per konsole nepasiekiamas , kazkaip tiesiog neapgalvota. Manau, kad linux nori traukti vartotojus is Windows vartotoju aibes, o ne is oro. Na ok, jei norit pritraukti butent Windows vartotojus tai ir reik padaryti taip, kad atejes is windows zmogus rastu taip viska kaip jis buvo priprates(nors tai ir butu nedidelis kopijavimasis is windows, bet manau butinas), reiktu, kad butu tokia skiltis windows users go here - ir ten surasyta ka cia naudot vietoj to, kaip jiem cia irasineti app ir pan. Blogiausias yra linux vartotoju nusistatymas(taip cia tas draugiskas comunity apie kuri visi taip maloniai atsiliepia), ten dazniausias argumentas kodel nepadaro to arba ano nebuna atsakomas kaip kad "oh good idea, we will think about that", bet greiciau "linux is not windows", "its not secure" ir tada duodamas labai milzinskas aprasymas kaip koki paprasta dalyka padaryti konsoles pagalba. Mane iki siol kankina tokei klausimai(tingiu aiskintis): kodel as negaliu sukurti shortucto ant desktopo? kode net is suinstaliavus archiveri nera visu siu komandu(extract here, extract to, extract name\)? Ar yra koksnors procesu manageris kuri butu patogu naudoti? Kodel kartais updadinant FF per system update jis nebepasileidzia? Ir svarbiausias KUR dingsta programos kurias as instaliuoju? Kodel as negaliu pasirinkti kur irasyti programa ir kaip ja rasti po instaliacijos? Daug daug kitu klausimu turiu ir kiti vartototojai turbut isvardintu bebandant linuxus. Ir problema ne vartotojuose, pavizdys: yra legenda, kad MS is Offiso vartotoju gaudavo daug prasymu idiegti funkcijas kurios jau buvo Office, jie rado iseiti - pakeite interface taip, kad viska butu lengviau rasti. Linux comunity viska tokiu atveju suvercia "kreivom rankom"(ir dar linka i milziniska neaisku tutoriala su konsole numeta, siaip, del visa ko)
Evaldas 2010-06-03 15:24
shortcuta lengva sukurt gi. Bent ant ubuntu(pas mane jie sulietuvinti) spaudziu desktope peles desini ir sukurti leistuka yra ir tai.. ant archyvo spaudziu peles desini ir yra kontekstinis meniu isskleisti sistema>administravimas>sistemos monitorius programas idiegia is karto i jiem skirtas vietas, kad nebutu painiavos. O idieges randi jam priskirtame kataloge (Pvz idieges chrome randi ja Programos>internetas) Nezinau, ar as aklas ar tu tycia nenorejai matyt...
KeeperMustDie 2010-06-03 15:29
Va - linux veidas . Ne tik, kad labai vangiai neisiskaites i tai ko noriu atsakys i klausimas, bet dar ir aklu isvadins.
Evaldas 2010-06-03 15:38
Na as ir windoze gi naudojau, kalbu is objektyvios puses... Ir taves aklu nepavadinau, irgi isiskaityk. Tu tiesiog pavardinai sarasiuka, ko tavo manymu nera. as tau atkirtau, kad tokios funkcijos yra...
KeeperMustDie 2010-06-03 15:55
Taip, va butent atkirtai. Kodel? Juk zinai, ne visi susigaudo linuxuose, kodel kai kasnors pasako kad kazko nera tai priimama kaip puolimas, gal jie tiesiog nezino kad tai yra. Dabar paaiskinsiu detaliau: shortcut'o wizzardas - atsiranda langas kuriame yra toks mygtukas browse, jo pagalbu tu neini i direkotorija kur yra instaliuota programa(visi zino, kad jos irasomos i program files, jei nepasirenki kitaip ir tai kazkodel visiskai nepainioja vartotoju, kaiptik, jie jaucia, kad susigaudo savo sistemoje) pasirenki programele su ikonke, cklick, finish, click. Atsiranda "shortcut to firefox" su grazia firefox iconke, tiesa nezinau ar atsiranda iconke su launcheriu(atrodo ne bet neesu tikras), niekad taip ir nepavyko rasti kur mano programos surasytos... Apie archiveri Cia tera tik paleidziamasis failas, kas jeigu nori pakeisti koki nors configa? arba nukopijuoti profili tokiu budu? Cia tik pavizdiniai klausimai, juos sugalvojau ant greituju, jie gali buti atsakyti, bet nepaisant to atsakymus i kai kuriuos is ju rasti yra sudetinga. Ir dar kodel tokia betverke po linux sistema? As suprantu kad tai architektura, bet juik galima sutvarkyti failu manageri taip, kad jis "emuliuotu" neegzistuojancius pathus del userio patogumo ir aiskumo sumetimais
Nmz 2010-06-03 16:04
Persedes nuo automobilio prie lektuvo nori rasti tapati valdyma. Nebuk naivus. Jei jau taip nesiseka bendrauti su konsole naudok tas distribucijas, kurios siulo isplesta interveiso valdyma. Ir aisku nepatingek pasiskaityti manualu, su pacia programa padirbeti ir pastebesi , kad viskas yra imanoma valdyti patogiai.
KeeperMustDie 2010-06-03 16:12
Nmz - ne! nE! NE! Tu nesupratai ka norejau pasakyti. As nekalbu apie save konkreciai. Paskaityk ta vieta kur snekejau apie tai, kad butent is Windows Linux turetu siekti paimti vartotojus. Realiai apie ka as cia sneku jokiais budais nera linux problema, tiesiog as rasau apie savo nuomone, del ko zmones atsisako linuxu taip greit. Supraskit - "namu seimininkes"(paprasti vartotojai) tikrai ne tie zmones kuriems idomu architekturas OS aiskintis, galima gi daryti advanced modus, linux visiskai neivalde sito meno: atsidaro elementaru ir paslepta viskas, bet yra toks zymeklis(visur) advanced ir babah viskas pasikeicia - visi patenkinti.
lmn 2010-06-03 16:26
savo programų nerandi, nes neina suprast, ko nerandi. O kodėl linux nepatogus, tai reiktų susitart, kokie veiksmai dar nėra "advanced" ir apie kokius vartotojus kalbam. Nes labai sunku išsiaiškint, kai pradedam kalbėt apie "namų šeimininkus", o paskui kalba pakrypsta, kad kažką sudėtinga susikompiliuot linux'e
Nmz 2010-06-03 16:29
O tu supranti, kad tokios "namu seimininkes" perka 'Windows zaliems' ir mokinasi step by step. Tai yra naudojasi manualais. Tapati gali padaryti ir ant linux. Ir tavo dauguma 'reikiamu navarotu' "namu seimininkes" visai nedomina.
Evaldas 2010-06-03 16:35
Na yra manualas isleistas, kaip naudoti Ubuntu 10.04, lygtais isverstas ir i lietuviu kalba.
KeeperMustDie 2010-06-03 17:06
tik viena karta maciau, kad kasnors naudotusi tais manualais(apie win kalbu), nu bet tarkim. Bet kuriuo atveju jus kalbat apie traukima is oro, as kalbejau apie vartotoju perejima is win. Mazdaug "e Petrai ziurek cia yra toks linux, nu jie siaip labai patogus daiktas ir nemokamas yra, bet jei nori ant ju pereit tau reiks perskaityti ir suprasti ~200psl manuala, aisku tu jau belekiek metu naudoji windows ir daug maz viska ten supranti, manau tu turi daug laisvo laiko ir gali skaityti manualus. ka? Kur man eiti Petrai?..". Kai useris "ismoksta naudotis kompiuteriu"(naudotis win) antra karta mokytis jis dazniausiai jau nebenori. Klausimas - ar yra budas leisti vartotojui nesimokant linux architekturos, naudotis OS, praktiskai iskart prisedus? As manau, kad tai padaryti butu imanoma. Kas nedomina? Isarchyvavimas nedomina? Ar elementarus proceso nutraukimas kai kasnors uzluzta? Jei galvoji kad vidutinis vartotojas sito nemoka ir nenaudoja, tai manau klysti. Imn - siuo metu as nenaudoju linux ne todel, kad kazko nerandu, bet todel, kad po 5min naudojim intikas nustoja veikti(rodo kad connected, bet puslapiu nebeatidaro). As cia nesiskundziu, tiesiog apitiksliai paskaiciavau, kad problema reiks aiskintis ~3val kaip min ir kadangi turiu win kur tokios bedos ner tai ji ir esu isijunges, kai kadanors turesiu laiko - paprasciausiai issiaiskinusiu.
Evaldas 2010-06-03 17:42
Tiesa pasakius yra gana daug zmoniu, kurie to tikrai nemoka. Tevui buvo uzluzus IE, tai jis man skambino, kaip ta langa uzdaryt. Ir tokiu kaip jis tikrai ne vienas ir ne du.
technologas 2010-06-03 18:01
Žaidai neina Daug įvairių galima palošti, o kad daug jų kuriama directx čia ne Linux bėda. Microsoft - monopolistas, praeityje ėmęsis įvairių monopolinių veiksmų naikinti konkurentus (vien Netscape istorija ko verta, bylos prieš FreeBSD, Linux ir eilę kitų dėl visokių patentų), dar ir dabar kapojasi ištisai teismuose dėl visokių patentų. Finansinė pusė. Microsoft JAV teismo pripažintas monopolistu, bet JAV jis iš tikro naudingas - kasmet susiurbia aibę milijardų $ į valstijas. Iš Lietuvos kasmet šimtai milijonų iškeliauja anapus Atlanto, čia jau rimčiau negu žaidimai, žiūrėkite kad duonos ant stalo būtų, tada turėsite jėgų nueit laukan, kokį krepšinį palošti vietoj to kad tuščiu skrandžiu sukiotis virtualioje realybėje baigiant nusėdėti hemorojų (čia gerai pasakiau, ane ). Kodėl Brazilija mėgsta Linux: Tokios tad tokelės, o problema kad ne visi gamintojai pateikia Linux tvarkykles išsprendžiama, jei perkama dešimtys tūkstančių kompiuterių patikėkit - bus jiems ir tvarkyklės, parinks geležį arba parašys per kelias naktis norėdami rimto sandorio.
lmn 2010-06-03 18:01
kaip ir sutiko, kad yra patogus įrankis.
Evaldas 2010-06-03 18:21
Na nezinau. Man taip isarchyvuot patogu... Toks pat budas ir suglaudinant.. Pazymiu kelis failus, spaudziu peles desini ir Suglaudinti parenku. Galiu ivest norima varda ir archyvo tipa parinkt..
lmn 2010-06-03 18:36
O jei archyve 100 failų, juos išarchyvuojant visus pabers tiesiai į darbastalį?
Evaldas 2010-06-03 18:42
Galima ir atsidaryti archyva 2 kartus ji paspaudus ir puikiai matau meniu Išskleisti, kur gali pasirinkt kataloga...
KeeperMustDie 2010-06-03 18:47
As manau, kad butu puiku jei kairio mygtuko context menu butu isplestas. Visu pirma pasigendu New... su daugiau opciju, jei gerai pamenu ten dabar yra text file ir folder. O kur OpenOffice document, Archive? Galetu buti lengvas budas(naudojant GUI) ta menu susideti kaip patinka. Del archiveriu, tai man rodos po installo yra tik zip, gzip atidarymas, kaip ir ant windows. Galetu 7z buti instaliuotas by default ir tapti oficialiu Ubuntu archiveriu(prisiderinti su GUI, tureti daugiau su GUI susieti pasirinkimu, kad ir isplesti ta menu su tokio komandom kaip extract to \name) labai praverstu galimybe by default paspausti ant ISO failo desni ir tureti pasirinkima "mount". Labai noreciau pamatyti gadgetus ant Gnomes. Zinau, kad jau yra pora tokiu variantu(Widgets ir pan.), bet kiek as meginau, tai ju pasirinkimas labai mazas, turbut del nepatogios sistemos ju nieks nenori ypatingai apsiimt kurti ir jie pastoviai issimeto (man bent) po ekrana. Zodziu juos mazai kas naudoja turbut, ir ne siaip sau. Noretusi kad tuom apsiimtu Gnome. By default vaizdo playeris yra per nelyg paprastas, jam truksta funkcionalumo, kai nueini i Ubuntu siulomus App ten stovi VLC, kas jau kaip issiaiskinom tikrai nera pats geriausias variantas paprastam vartotojui. Tikrai noretusi ctrl+alt+del alternatyvos, zinau, kad galima su sortcutais padaryti, kad issoktu system monitor, bet reikia kazko brutalaus, kai kasnors rimtai paluzta(keleta kartu paluzo WINE ir vaizdas issikraipe, vienintele iseitis restart mygtukas, kazkaip primine 98 win laikus) EDIT: ai dar noretusi MS tipo help'o. Kur pasirenki problema ir tada gali eiti per zingsnius kurie tau sako kaip galima problema spresti, truputi rimciau sutvarkytas toks helpo budas manau butu labai patogus.