[ŽT] Vokietijos profesorius atsakė, ar Krymo tilto puolimas yra teroro aktas  ()

Rusija verkia, kad nelegalaus Krymo tilto puolimas yra „teroristinis išpuolis“, nes pasak jų tai - civilinis objektas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-07-17 [ŽT] Vokietijos profesorius atsakė, ar Krymo tilto puolimas yra teroro aktas  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokietijos Miuncheno Bundesvero universiteto tarptautinės politikos profesorius Carlo Masala nemato galimybių prieštarauti Krymo tilto puolimui. Politologas teigia, kad Ukraina turi teisę sugriauti Krymo tiltą ir tai nėra teroristinis aktas. Įdomu, kad Masala pasisakymu pasidalino Rusijos propagandistė Olga Skabejeva.

„Pirmiausia noriu pasakyti, kad tai, žinoma, nėra teroro išpuolis. Tai įvyko ant nelegaliai pastatyto tilto, vedančio į nelegaliai aneksuotą Ukrainos teritoriją. Todėl tai - ne teroro išpuolis, o ilgalaikis, teisėtas karinis tikslas. Sakiau, kad tai yra pirmasis tikslas Ukrainos operacijų rėmuose. Ir jis turi būti pasiektas“, – sakė profesorius Masala.

Profesorius pridūrė, kad dabar Rusijos kariuomenė turės logistinių problemų - bus sunkiau tiekti amuniciją okupantų pajėgoms laikinai okupuotuose Pietų Ukrainos regionuose.

 

„Klausimas, kiek tiltas buvo apgadintas. Atrodo, kad nukentėjo atrama. Nemaža dalis karinių atsargų Rusijos karių reikmėms pietiniame fronto sektoriuje keliauja per Krymą. Dabar bus vis sunkiau. Norėdami tai daryti, jie turės keliauti sausuma, o tai užtrunka ilgiau“, – pažymėjo profesorius Masala.

(73)
(2)
(71)

Komentarai ()

Susijusios žymos: