„Bus didžiulė provokacija.“ Gudrus planas. Netikėta teorija, kodėl Putinas siunčia „Wagner“ į Lenkiją  ()

Putinas turi planų „vagneriečiams“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Atsirado netikėta teorija, kodėl V. Putinui reikalingos provokacijos pasienyje su Lenkija. Pagal ją Rusijos diktatorius ginkluotais susirėmimais gali pasinaudoti siekdamas išspręsti savo vidaus politines problemas.

Tai „24 kanalui“ papasakojo karo ekspertas, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos pulkininkas, aviacijos instruktorius Romanas Svitanas. Jo nuomone, dėl provokacijų pasienyje su Lenkija V. Putinui reikia suvienyti rusus aplink naują grėsmę.

Rusijai dabar reikia mobilizuoti 200-300 tūkst. karių, kurie galėtų pakeisti tuos, kurių Rusija neteks per ateinantį pusmetį, kitais metais fronto linijoje. Tačiau V. Putinas apie tai tiesiogiai nekalba, nes tai turėtų neigiamų pasekmių.

Todėl Rusijos diktatoriui reikia precedento, kad galėtų paaiškinti naujos mobilizacijos, kuriai Rusija jau ruošiasi visu pajėgumu, būtinybę. Tai rodo šaukiamojo amžiaus padidinimas ir draudimas potencialiems šauktiniams keliauti į užsienį.

Kad įvykdytų savo mobilizacinius planus, V. Putinui reikia provokacijos, kuri padėtų jam „pakelti“ rusus. Šiam tikslui Rusijos diktatorius gali pasitelkti Prigožiną.

 

„Negalima atmesti, kad Putinas planuoja sunaikinti „Wagner“ NATO rankomis“, - pasiūlė karo ekspertas.

Jei „Wagner“ pradės kurti smogiamąją grupę prie NATO sienos, Aljanso pajėgos gali surengti prevencinį smūgį. Ir tada Putinas vienu metu gaus ir sau nepalankios grupuotės sunaikinimą, ir naują grėsmę, aplink kurią galės suvienyti Rusijos piliečius.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(20)
(-5)

Komentarai ()