[ŽT] „Prasiveržė daugiau nei 1200 metrų.“ ISW skelbia, kas nutiko prie Bachmuto  ()

Ukrainos kariuomenė tęsia kontrpuolimo operacijas šiauriniame ir pietiniame Bachmuto flanguose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Remiantis Amerikos karo studijų instituto (ISW) ataskaita, Ukrainos kariuomenė tęsia kontrpuolimo operacijas šiauriniame ir pietiniame Bachmuto flanguose, yra sėkmės.

Analitikai pabrėžia, kad ukrainiečių sėkmę prie Bachmuto patvirtina ir Ukrainos, ir Rusijos šaltiniai.

„Liepos 28 d. Rusijos kariai surengė puolimo operacijas Svatovo-Kreminos linijoje, netoli Bachmuto ir Donecko bei Zaporižios regionų pasienio zonoje, kai kuriose srityse pažengė į priekį. Liepos 28 d. Ukrainos pajėgos tęsė kontrpuolimo operacijas mažiausiai trijuose fronto sektoriuose ir, kaip pranešama, žengė į priekį palei Svatovo-Kreminos liniją, netoli Bachmuto ir palei Donecko ir Zaporižios sričių sieną“, - rašo ISW.

Rusijos šaltiniai teigia, kad Ukrainos kariai veržiasi prie Kurdiumivkos ir Andrijivkos. Ukrainos generalinio štabo teigimu, kovos ten tęsiasi.

„Ukrainiečių šaltinis liepos 28 dieną teigė, kad Ukrainos pajėgos pajudėjo daugiau nei 1200 metrų link Bachmuto. Ukrainos gynybos viceministrė Hanna Maliar liepos 27 d. pranešė, kad Ukrainos kariai tęsia puolimą į pietus nuo Bachmuto, o Ukrainos generalinis štabas liepos 28 d. pranešė, kad kovos vyksta į šiaurę nuo Bachmuto ir į pietus nuo Bachmuto prie Kliščijivkos, Kurdiumivkos ir Andrijivkos (visi 5–11 kilometrų į pietus nuo Bachmuto). Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Sausumos pajėgų vadas generolas pulkininkas Oleksandras Syrskis sakė, kad Ukrainos kariai koncentruojasi į priešpriešinę ugnį į reikšmingas Rusijos artilerijos sankaupas netoli Kliščijivkos, Kurdiumivkos ir Andrijivkos. Rusijos pajėgos tęsė kontratakas, kad sustabdytų Ukrainos puolimą prie Bachmuto.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(50)
(2)
(48)

Komentarai ()

Susijusios žymos: