„Užblokuota 180 000 karių.“ Skelbiama didžiulė generolų klaida  ()

Generolai fronte patys save įstūmė į spąstus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusai beveik visus strateginius rezervus metė į Luhansko kryptį ir daugiau kaip 100 000 žmonių įstrigo ten vykstančiose kovose. „Mes juos ten surišome“. Be to, dar apie 50 000 žmonių yra surišti kovose prie Bachmuto, o 30 000 – prie Marijinkos ir Avdijivkos rajone. Tai reiškia, kad dėl neteisingų Rusijos vadovybės strateginių sprendimų visi okupantų kariai yra surišti Donecko ir Luhansko kryptimis“, – sakė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų rezervo pulkininkas, aviacijos instruktorius Romanas Svitanas interviu su Vadimu Gerasimovičiumi „YouTube“ kanalui „Politeka Online“.

Pasak karo analitiko, rusams nereikėjo pereiti į puolimą. Geriausias sprendimas jiems būtų buvęs visur pereiti į kietąją gynybą. Tada galbūt jie būtų turėję priemonių kurį laiką išsilaikyti.

„Bet jau per vėlu ir okupantai negalės atsigriebti. Jie jau įklimpę į kovas ir jų armija nebus išvesta“, – paaiškino Svitanas.

 

 

Tada pulkininkas dar kartą pabrėžė, kad visos rusų kariuomenės pajėgos yra surištos, visi rezervai įvelti į kovas ir rusai dabar neturi kuo dengti nei Tokmako, nei Staromlynivkos krypties.

„Ukrainos pajėgos, savaime suprantama, pasinaudojo šia akimirka arba, sakyčiau, net pačios sukūrė tokią akimirką“, – sakė karo ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(337)
(7)
(330)

Komentarai ()

Susijusios žymos: