[ŽT] Žlugo JAV puolimo taktika. NYT skelbia, kas nutiko fronte  ()

Ukraina nustojo naudoti „amerikietišką“ puolimo taktiką, tačiau prie jos dar gali grįžti. Kokios priežastys paskatino Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadovybę pakeisti kontrpuolimo scenarijų?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taip yra visų pirma dėl to, kad Ukrainos gynybos pajėgos susiduria su sustiprinta ir sluoksniuota Rusijos įsibrovėlių gynyba, taip pat su plačiais minų laukais.

Situacija privertė Ukrainos ginkluotąsias pajėgas persvarstyti savo principą veržtis per priešo gynybą ir apskritai keisti karybos taktiką. Šiuo metu Ukrainos kariuomenė visų pirma kelia tikslą nualinti Rusijos ginkluotąsias pajėgas su artilerija, taip pat ir ilgo nuotolio raketomis.

The New York Times“ analitikai taip pat atkreipia dėmesį į tai, kad daug JAV ir kitų Vakarų šalių ukrainiečiams surengtų karinių pratybų buvo apie mokymąsi pulti, o ne likti gynyboje, toliau alinant priešą.

 

Dabar Ukrainos ginkluotosios pajėgos atsistatė, tačiau tuo pat metu, rašo žurnalistai, jei pavyks sėkmingai prasibrauti per Rusijos gynybą ir patekti į operatyvinę erdvę, tuomet galimas ir grįžimas prie „amerikietiško“ karybos metodo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(55)
(1)
(54)

Komentarai ()

Susijusios žymos: