[ŽT] Dingo susprogdintas Rusijos karo laivas. Skelbiama, kas nutiko (Foto)  ()

Didelis desantinis laivas „Olenegorskyj Gorniak“ dingo iš prieplaukos: žiniasklaida išsiaiškino, kur jis prapuolė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rugpjūčio 4 d. Novorosijsko įlankoje Ukrainos saugumo tarnyba įvykdė specialiąją operaciją. Jos metu Rusijos desantinis laivas „Olenegorskyj Gorniak“ buvo smarkiai apgadintas. Dėl antvandeninio bepiločio drono smūgio buvo užlietas vienas iš laivo skyrių. 

Dabar pastebėta, kad susprogdintas Rusijos karo laivas dingo iš prieplaukos. Kad laivas kažkur nutemptas, rodo palydoviniai vaizdai, praneša Dialog.UA.

„Laisvės radijo“ naujienų tarnybos redaktorius Markas Krutovas rugpjūčio 8 d. socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė, kad „Olenegorskyj Gorniak“ nebėra prie krantinės Nr. 8 Novorosijsko uoste, kur jis buvo paskutines 3 dienas. Palydovas užfiksavo susprogdinto laivo gabenimą dviem vilkikais.

 

„InformNapalm“ analitikai išsiaiškino, kad laivas pirmadienį, rugpjūčio 7 d., buvo perkeltas į kitoje uosto dalyje esantį doką.

 

Maskva kol kas nepaskelbė „Olenegorskyj Gorniak“ remonto laiko. Yra žinoma, kad laivas prakiurdytas žemiau vaterlinijos, todėl remontui greičiausiai reikia sausojo doko, kurio Novorosijsko uoste nėra.

Tikriausiai, norint suremontuoti laivą, rusams prireiks ne vienerių metų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(103)
(2)
(101)

Komentarai ()