Europos Parlamente pritarta Lietuvos – Lenkijos geležinkelio jungčiai  (1)

Vakar Europos Parlamento plenarinėje sesijoje buvo pritarta reglamentui dėl konkurencingo krovinių pervežimo geležinkeliais Europos Sąjungos teritorijoje, kuriame Lietuvą ir Lenkiją sujungiantis geležinkelio koridorius įtrauktas tarp devynių kitų Europos Sąjungoje, kurie bus įgyvendinti pirmiausia.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

"Šio dokumento reikšmė Lietuvai yra labai didelė dėl dviejų pagrindinių priežasčių. Pirmą geležinkelio jungtis su Lenkija reikš mūsų šalies faktinę integraciją į Europos geležinkelių sistemą, antra ši atkarpa yra ir projekto "Rail Baltica" dalis, todėl yra papildomas saugiklis sėkmingai šio projekto perspektyvai," – sako Europos Parlamento narys Zigmantas Balčytis.

Pradinėje reglamento versijoje buvo numatyta, kad jame išvardinti tarptautiniai geležinkelių koridoriai turi pradėti veikti per 3 metus nuo reglamento įsigaliojimo.

"Džiaugiuosi, kad pavyko įtikinti Europos Parlamentą šios jungties svarba visai Europos Bendrijai ir šiandien buvo pritarta dėl Lietuvai palankesnio 5 metų laikotarpio. Skirtingai nuo kitų reglamente vardijamų šalių, tarp kurių turės būti užtikrinamas geležinkelio koridorių funkcionavimas, Lietuvai reikia fiziškai nutiesti europinę vėžę, o tai padaryti per 3 metus praktiškai neįmanoma,"- teigia Z.Balčytis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)