Įtarimų kilo net propagandai. Kas ne taip su rusų deklaruojamomis „pergalėmis“  ()

ISW: siekdami pranešti apie pergales, rusai šaudo į jau sunaikintą Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karinę įrangą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos propagandistai įtarė, kad okupantai išgalvoja pareiškimus apie Ukrainos technikos sunaikinimą fronte. Rusų kariai yra įpratę priskirti sau pergales, kurių nebuvo.

Tai nurodė JAV Karo studijų institutas (ISW).

Analitikai pabrėžė, kad ir agresorės šalies Gynybos ministerija, ir Kremlius meluoja priskirdami „sėkmę“ Rusijos kariams.

Pavyzdžiui, vienas rusų tinklaraštininkas teigė, kad Rusijai būdinga sovietų karinės tarnybos sistema skatina okupantus pranešti apie klaidingą jų užduočių sėkmę, kad įtiktų vadams. Tuo tarpu vadai ir jų pavaldiniai aktyviai atsisako rašyti sąžiningas, bet „nuobodžias“ ir neigiamas ataskaitas.

Pažymima, kad okupantai filmavo Rusijos pajėgų sraigtasparnius ir artileriją, kuri iš skirtingų kampų ir skirtingomis dienomis apšaudė jau apgadintą Vakarų kovinę mašiną, o vėliau apie tai mažiausiai tris kartus pranešė kaip apie atskirus Ukrainos pralaimėjimo atvejus.

Rusijos tinklaraštininkas skundėsi, kad Rusijos armijoje visi žino, jog tai daro kariai, o Rusijos karinė vadovybė neketina sutrukdyti jiems skelbti melagingų ar pagražintų pranešimų.

 

„Anksčiau Rusijos tinklaraštininkai apkaltino Rusijos atakos sraigtasparnių pilotus pataikius į jau sunaikintą Ukrainos karinę įrangą, kurie siūlė Rusijos gynybos ministerijai panaudoti šiuos pasikartojančius smūgius Ukrainos nuostoliams padidinti“, – ISW aiškino okupantų melo skleidimo būdus.

ISW priduria, kad Kremlius dar anksčiau panaudojo beprotiškai išpūstus Ukrainos šarvuočių nuostolius, kad pristatytų Rusijos gynybos operacijas kaip itin efektyvias, tad tokia praktika Rusijos armijos gretose yra gan įprasta.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(37)
(0)
(37)

Komentarai ()

Susijusios žymos: